21 Kasım 1999 22:00

Mersin işçisi de çözümü Ankara'da arıyor

DSP'li Mersin Belediye Başkanı Macit Özcan'ın "işçi fazlalığı ve ekonomik durum" gerekçesiyle işten atılan 280 işçi adına Ankara'ya gelen bir grup işçi, kamuoyu oluşturmaya çalışıyor.

Paylaş
Mersin işçisi de çözümü Ankara'da arıyor
Mersin Belediyesi'nin DSP'li Başkanı Macit Özcan tarafından "işçi fazlalığı ve ekonomik durum" gerekçe gösterilerek işten atılan 280 işçi adına Ankara'ya gelen bir grup işçi, kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. Açlık grevindeki Medet Korkmaz adlı işçi ise grevin 7'nci gününde eylemini sürdürüyor.
Ankara'ya gelen Turan Kürüm, Duran Abacı, Ramazan Kara, Ahmet Çıldıran ve Oktay Yılmaz, atılma nedenlerinin gerçekçi olmadığını, "İşçi fazlalığı var" diyen başkanın 5 Temmuz-8 Kasım 1999 tarihleri arasında 275'i sendikalı 25'i emekli ve sözleşmeli olmak üzere 300 işçi aldığını hatırlattılar. Alınanlar arasında mahalle muhtarının bile bulunduğunu ve haftanın beş günü muhtarlık işlerini yaparken, belediye adına cumartesi-pazar günleri hal giriş çıkışında bilet kestiğini dile getiren işçiler, Belediye-İş Mersin Şubesi'nin tepkisizliğinden şikâyet ettiler.
Diğer işçilerin Mersin'de sendika binasında beklediklerini ve şubeyi nöbetleşe gece-gündüz açık tuttuklarını belirten işçiler, 1998'den doğan toplusözleşme farklarını ve 1999 yılına ait sosyal haklarını alamadıklarını da sözlerine eklediler. İşçiler, "Belediye bizi ekonomik gerekçelerle göstererek attı. Ama 25 sözleşmeli işçi 350-400 milyon maaş alıyor. 11 başkan yardımcısı 700 milyon maaş alıyor" dediler.
İşçiler, açlık grevindeki arkadaşları Medet Korkmaz'ın sağlık durumunun giderek bozulduğuna da dikkat çektiler. Ellerinde yeni alınan işçilerin listesiyle Ankara'da kamuoyu oluşturmaya çalışan işçiler, bütün arkadaşları adına Ankara'da bulunduklarını ve çözüm bulana kadar dönmeyeceklerini de ifade ettiler.
ÖNCEKİ HABER

Lastik işkolunda kanser yaygın

SONRAKİ HABER

Öğretmen: 'Yeterliyim'; öğrenci: 'Yetersizsin'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...