21 Kasım 1999 22:00

710 ölü, 5108 yaralı

Bolu'nun Düzce ilçesi ile Kaynaşlı beldesinde büyük hasara neden olan 12 Kasım depreminde yaşamını yitirenlerin sayısı enkaz kaldırma çalışmalarının hızlanmasıyla birlikte artıyor.

Paylaş
710 ölü, 5108 yaralı
Başbakanlık Kriz Yönetim Merkezi, merkez üssü Düzce olan 7.2 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısının 710'a ulaştığını açıkladı. Başbakanlık Kriz Yönetim Merkezi'nden yapılan açıklamada, dün saat 13.00 itibariyle depremle ilgili olarak ulaşan son bilgilere yer verildi.
Açıklamaya göre, deprem bölgesinde 10'u Bolu merkezde, 4'ü Cumayeri'nde, 437'si Düzce'de, 50'si Gölyaka'da, 440'ı Kaynaşlı'da ve 35'i Yığılca'da olmak üzere 976 bina yıkıldı. Ayrıca 63'ü ağır, 293'ü orta, 1034'ü az hasarlı bina tespit edildi.
Bolu'da 622 prefabrike konut ve 2 adet ahşap prefabrike kantin binası ile 1 adet prefabrike 8 derslikli okul binasının montajı tamamlandı. Arama ve kurtarma çalışmaları için bölgede toplam 15 bin 46 personel, 1915 iş makinesi, 36 helikopter, 3 ambulans uçağı, 9 kurtarma uçağı ve 438 araç faaliyetlerini sürdürüyor.
Dış yardımlar
Yurtdışı yardımların koordinasyonunu üstlenen Dışişleri Bakanlığı da çalışmalarına devam ediyor. Deprem bölgesine 30 ülke ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından toplam 1632 kişilik arama-kurtarma ekibi ve 6 helikopter gönderildi. Ekiplerin büyük kısmı, faaliyetlerini sürdürüyor. Çeşitli ülkelerden, nakit, sağlık ekibi, sahra hastaneleri, tıbbi malzeme, uyku tulumu, çadır, battaniye, mama, kışlık giysi, jeneratör, soba ve elektronik aletlerden oluşan acil yardım malzemeleri geldi. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Rusya bildiğini okuyor
İstanbul'da yapılan AGİT Zirvesi'nde batılı emperyalislerden Çeçenya konsunda taviz koparmayı başaran Rusya, Çeçenya'daki saldırılarını yoğunlaştırarak sürdürüyor. Çeçenya harekâtının diplomatik bir çözümle sonlandırılması yolunda bir madde de içeren İstanbul Şartı'na imza koyan Rusya, Çeçenya'da üç kasabayı daha ele geçirdiğini açıkladı. Çeçenya'nın başkenti Grozni'nin etrafındaki çemberin giderek daraldığı haberleri gelmeye devam ederken, Urus-Martan kasabalarına yönelik operasyonun da sürdüğü belirtiliyor.
Yoğun hava harekâtı
Çeçenya'daki Rus komutanlığı basın merkezinden yapılan açıklamada, Rus askerlerinin bazı yerlerde kente 5 kilometre kadar yaklaştığı, kentte de 5-6 bin Çeçen milisin siperlerde beklediği belirtildi. Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, Grozni'yi tamamen kuşatmak için Rus güçlerinin başkentin güneyindeki Urus-Martan ve güneybatısındaki Akçoy Martan kasabalarına doğru ilerlediği, savaş uçakları ve topçu birliklerinin bu kasabalarla başkentin batısındaki Bamut kasabasını bombalamayı sürdürdüğü kaydedildi. Açıklamada, son 24 saatte savaş uçaklarının 50 sorti yaptığı, helikopterlerin ise 32 kez bombardımana çıktığı ifade edildi. Grozni'nin yüzde 80'inin kuşatma altında olduğu belirtiliyor.
Üç kasaba
Interfax ajansının haberine göre, Rus askeri yetkilileri Calka, Şovda ve Enginoy kasabalarını ele geçirdiklerini açıkladılar. Çeçen yetkilileri de Grozni'nin güneybatısındaki Katıryurt ve Valerik köylerinden çekildiklerini belirttiler.
Çeçenya Başbakan Yardımcısı Kazbek Mahasev, yaptığı açıklamada, Rus topçu birliklerinin başkent Çeçen güçlerin ise, başkentin güneyden kuşatılmasını önlemeye çalıştığı ve Urus-Martan'daki mevzilerini güçlendirdiği kaydedildi. Mahasev, Rus güçlerinin Urus-Martan'daki halkı kasabayı terk etmeye zorlayarak, ülkenin ikinci büyük kenti Gudermes ve Açkoy-Martan kasabasında yaptıkları gibi, "tek bir kurşun atmadan kasabayı ele geçirdikleri" yolunda bir açıklama yapacaklarını belirtti.
Putin: Operasyonlar sürecek
Öte yandan Rusya Başbakanı Vladimir Putin, "Çeçenya'daki bütün teröristler ortadan kaldırılmadan" siyasi çözüm bulunamayacağını söyledi. ORT TV'sine konuşan Putin, "Teröristlerle masaya oturmak mümkün mü" diye sordu ve operasyonların sürdürüleceğini açıkladı. 1 Ekim'de Çeçen topraklarına girerek operasyonlara başlayan Rus kuvvetleri, önceki sabah Grozni'nin kenar mahallelerine 2km kala durmuşlardı.
ÖNCEKİ HABER

Kıbrıs trafiğine Ankara'da devam

SONRAKİ HABER

Osmanlı'dan günümüze tezhip

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...