20 Kasım 1999 22:00

Menemenliler dispanser için stant açtı

SSK Menemen dispanseri, bakımsızlık ve ödeneksizlik yüzünden yıllardan beri işçi ve emekçilere hizmet veremiyor.

Paylaş
Menemenliler dispanser için stant açtı
Gürsoy Turan
SSK Menemen dispanseri, bakımsızlık ve ödeneksizlik yüzünden yıllardan beri işçi ve emekçilere hizmet veremiyor. Dispanserin yetersiz olması nedeniyle SSK'lı işçi ve aileleri özel hastane kapılarına itilirken, SSK dispanserinde yaşanan yetersizliklere ve olumsuzluklara dikkat çeken Emeğin Partisi (EMEP) Menemen İlçe Örgütü, dispanser önünde imza standı açtı.
Dispansere ödenek ayrılması ve dispanserdeki yetersizliklerin giderilmesi talebiyle başlatılan imza kampanyasına Menemenliler yoğun ilgi gösteriyor. Sabahın erken saatleriyle birlikte dispanser önünde sıra bekleyen Menemenliler, sorunlarıyla ilk defa ilgilenenin Emeğin Partisi olduğunu vurguladılar. Dispanser önünde kuyruk bekleyen hastalar, dispanser hekimleri ve çalışanlarıyla görüşen EMEP'liler burada halkın sorunlarını dinlediler. Mahalle ve kahve gezileri düzenleyen EMEP üyeleri konuyla ilgili olarak hazırlanan bildirileri dağıtıyorlar.
Belediye başkanı destekledi
Menemen'in en işlek caddesi olan Sevgi Yolu'nda açılan stantta toplanan imzaların sayısı şimdiden 4000'i geçti. İmza kampanyasının kasım ayı sonuna kadar sürdürüleceği belirtilirken toplanan imzaların Çalışma Bakanlığı ve SSK Genel Müdürlüğü'ne gönderileceği ifade edildi.
Çalışmalarından dolayı EMEP'lilere teşekkür eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, çalışmayı sonuna destekleyeceğini belirtti. Dispanser ve devlet hastanesi hekimleri de çalışmayı doğru bulduklarını ve destekleyeceklerini dile getirdiler. Menemen SES temsilciliği de kampanyaya aktif destek vereceğini belirtti.
ÖNCEKİ HABER

Belediye işçisi dert küpü

SONRAKİ HABER

Okuyan, sahte sendika tasarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa