18 Kasım 1999 22:00

Sahte sendika yasası yeniden Meclis'te

Grevli, toplusözleşmeli sendika hakkı için yıllardır mücadele veren kamu emekçileri, yeniden sahte sendika yasa tasarısı ile karşı karşıya.

Paylaş
Sahte sendika yasası yeniden Meclis'te
Kamu emekçileri tarafından, "sahte sendika yasası" olarak nitelenen ve kamu emekçilerinin verdiği mücadele sonucu geri püskürtülen memur sendikası yasa tasarısı yeniden Meclis gündemine alınıyor. Bu doğrultuda çalışmalara başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, KESK, Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen yöneticileri ile 22 Kasım Pazartesi günü bir araya gelecek.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Bakan Okuyan, kamu çalışanlarına sendika hakkı verilmesinin hükümetin protokolünde yer aldığını anımsatarak, bu protokol doğrultusunda kamu çalışanlarına sendika hakkı tanıyan yasayı bu yasama döneminde çıkaracaklarını söyledi. Yasa tasarısına ilişkin görüşlerini almak üzere, her üç memur sendikaları konfederasyonu yöneticileri ile 22 Kasım Pazartesi günü bir araya geleceğini bildiren Okuyan, memur sendikaları yöneticilerinin önerilerini mümkün olduğunca (!) dikkate alacaklarını söyledi. Yasa tasarısında belli bir noktaya gelindiğini, bazı değişikliklerle tasarının net halini alacağını söyleyen Okuyan, amaçlarının yasanın uzlaşma ile çıkarılması olduğunu savundu.
Kamu-Sen iş başında
Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) Genel Başkanı Resul Akay ise, Anayasa'nın memurlara öngördüğü sendika hakkının bir an önce verilmesinden yana olduklarını belirterek, bu yasanın öncelikli olarak TBMM'den çıkmasını beklediklerini kaydetti.
Geçen yasama döneminde TBMM'de görüşülmeye başlanan ve 24 maddesi kabul edilen sahte sendika yasa tasarısı, KESK üyesi kamu emekçilerinin verdiği mücadele sonucu geri püskürtülmüştü.
ÖNCEKİ HABER

Niğde Cezaevi'nde arama gerginliği

SONRAKİ HABER

Eğitim-Sen, taleplerini

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...