15 Ağustos 2011 11:29

Halkevleri ulaşım zammına dava açtı

YENİBOSNA İstanbul İdare Mahkemesi önünde bir araya gelen Halkevleri üyeleri, İETT’nin yüzde 20’yi bulan ulaşım zamlarını protesto etti. Grup adına açıklama yapan Halkevleri Genel Sekreteri Oya Ersoy, personel giderleri, akaryakıt fiyatları, enflasyon oranlarına bağlı olarak yedek parça girdi maliyetlerindeki artışları bahane edile

Halkevleri ulaşım zammına dava açtı
Paylaş

YENİBOSNA İstanbul İdare Mahkemesi önünde bir araya gelen Halkevleri üyeleri, İETT’nin yüzde 20’yi bulan ulaşım zamlarını protesto etti. Grup adına açıklama yapan Halkevleri Genel Sekreteri Oya Ersoy, personel giderleri, akaryakıt fiyatları, enflasyon oranlarına bağlı olarak yedek parça girdi maliyetlerindeki artışları bahane edilerek yapılan zammın asıl sebebinin İETT’nin özelleştirilmesi ve belediyenin kâr hırsı olduğunu belirtti. Asgari ücretin 658 lira olduğunu belirten Ersoy, “İstanbul’da yaşayanlar maaşının yüzde 20’sini yol parasına veriyor ama Başbakan ‘kriz bizi teğet bile geçmeyecek’ diyor. AKP’li belediyeler durumdan kendine vazife çıkarıyor, krizin faturasını halka ödetiyor. Tüm bunlar İETT’nin özelleştirilmesi öncesi ulaşımın sermaye için daha karlı bir alan haline getirilmeye çalışıldığını göstermektedir” şeklinde konuştu.

Ulaşım haklarının gözünü kâr hırsı bürümüş idareciler tarafından gasp edilmesine izin vermeyeceklerini belirten Ersoy, “Bu metrobüsler, otobüsler Topbaş’ın muhallebicilik yaparak kazandığı parayla satın aldığı araçlar değildir. Bu araçlar halkın parasıyla satın alınmakta, şoförünün ücreti de, konulan benzini de vergilerle karşılanmaktadır” dedi. Belediyenin tüccar zihniyetinden vazgeçmesini ve yapılan zammı derhal geri çekilmesini talep ettiklerini belirten Ersoy, zammın iptali için Halkevleri Avukatı Kazım Erkut Güzel ile birlikte Yenibosna İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açtı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

6 kişiden biri açlıktan ölüyor

SONRAKİ HABER

Bir yılda hayattan bezdirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...