17 Kasım 1999 22:00

OHAL'de bütçe protestosuna yasak

KESK Adana Şubeler Platformu, yaptığı basın toplantısında, 4 Aralık'taki Ankara mitingiyle ilgili hazırlıklarının sürdüğünü de bildirdi.

Paylaş
OHAL'de bütçe protestosuna yasak
KESK'in kararı doğrultusunda tüm illerle KESK'e bağlı sendikalar tarafından düzenlenen, 2000 Yılı Bütçe'sini protesto eylemleri Olağanüstü Hal Bölgesi'nde, mücavir illeri de kapsayacak şekilde yasaklandı.
Olağanüstü Hal Bölge Valiliği'nin 08.11.1999 tarih ve 2013 sayılı yasaklama kararı, il valilikleri tarafından, illerdeki sendika şubelerine yazılı olarak tebliğ edildi. Yazılarda, "Bazı memur sendikalarının ve demokratik kitle örgütlerinin memur maaş artışının yetersiz olduğu gerekçesiyle Olağanüstü Hal Bölgesi'ndeki (mücavir alan dahil) illerinde yapacakları her türlü toplantı, miting ve gösteri yürüyüşlerine izin verilmeyeceği bildirilmiştir" denildi.
İzmir ve Adana'da mitinge çağrı
KESK İzmir Şubeler Platformu, Düzce'de meydana gelen deprem nedeniyle ertelediği, "2000 yılı bütçesine hayır" mitingini önümüzdeki cumartesi günü yapacağını açıkladı. Ege Bölgesi'ndeki kamu emekçilerinin katılacağı miting saat 13.00-16.30 arasında Bornava Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak. Miting öncesi ise Bornova Kapalı Spor Salonu önünde toplanacağı bildirildi. EMEP İzmir İl Örgütü de mitingi kitlesel bir şekilde katılacağını açıkladı.
KESK Adana Şubeler Platformu, SES Adana Şubesi'nde dün düzenlediği basın toplantısıyla 20 Kasım'da yapacağı bölge mitingine çağrı yaptı. KESK Dönem Sözcüsü Ali Dinigüzel, IMF dayatmalarına karşı tepkilerini göstereceklerini belirterek, "Emek ve demokrasiden yana güçleri yanımızda görmek istiyoruz"dedi.
KESK Kayresi Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Tahsin Yılmaz da, 21 Kasım Pazar günü Veterinerlik Fakültesi önünde yapılacak mitinge kitlesel katılım çağrısı yaptı.
Haber-Sen'den bütçeye tepki
Haber-Sen Genel Merkezi, yaptığı yazılı açıklamada, 2000 yılı bütçesinin, talan bütçesi olarak çıkmasına izin vermeyeceklerini bildirdi. Bütçeden yüzde 5 yatırıma, yüzde 7.1 eğitime, yüzde 2.3 sağlığa, yüzde 21.2 personele pay ayrılırken, yüzde 44.9 faize pay ayrıldığına dikkat çekilen açıklamada, bütçenin en acımasız faiz bütçesi olduğu vurgulandı. Haber-Sen İzmir Şubesi de, hükümetin 17 Ağustos'taki depremi fırsat bilerek, Sosyal Güvenlik Reformu'nu Meclis'ten geçirdiğini hatırlatarak, yine bir deprem felaketi ile karşı karşıya olduklarını, ancak bu sefer TBMM'de görüşülen talan bütçesinin çıkmasına izin vermeyeceklerini belirtti.
ÖNCEKİ HABER

Memur adaylarının işi henüz bitmedi

SONRAKİ HABER

"Göçük Memet'lere bin selam"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...