17 Kasım 1999 22:00

Memur adaylarının işi henüz bitmedi

ÖSYM'nin gerçekleştirdiği memur alım sınavında barajı aşan 391 bin 695 aday, yapacakları tercihlerle şimdi de bir kamu kuruluşuna girebilmenin mücadelesini verecek.

Paylaş
Memur adaylarının işi henüz bitmedi
ÖSYM'nin gerçekleştirdiği memur alım sınavında barajı aşan 391 bin 695 aday, yapacakları tercihlerle şimdi de bir kamu kuruluşuna girebilmenin mücadelesini verecek.
Devlet Personel Başkanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, 1 milyon 328 bin 959 adaydan 391 bin 695'nin 70'lik puan barajını aştığı memur alım sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından, sıra yerleştirmeye geldi.
Devlet Personel Başkanlığı, sınav sonuçlarına ilişkin değerlendirme işlemi devam ederken, bilgisayarla gerçekleştirilecek merkezi yerleştirme programını da hazırladı.
Ancak Bakanlar Kurulu'nun yaklaşık 2 ay önceki toplantısı sonrası Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Şükrü Sina Gürel'in açıkladığı memur alımına ilişkin yönetmelikte yapılacak değişikliğin henüz hayata geçirilememesi, yerleştirme işlemi öncesi sıkıntı yarattı. Edinilen bilgiye göre, yönetmelik değişikliğini Maliye Bakanı Sümer Oral dışındaki bakanlar imzaladı. Ancak Oral'ın şu ana kadar yeni yönetmeliğe imza koymaması nedeniyle, memur alımında merkezi yerleştirmeyi getiren ve bu çerçevede sözlü ve ikinci yazılıyı ortadan kaldıran düzenleme, şu ana kadar yürürlüğe giremedi.
Genelge yayınlanacak
Memur alımı programına göre, merkezi yerleştirmeyi öngören yönetmeliğin çıkarılmasının ardından, Başbakanlık bir genelge yayımlayacak. Genelgede, bakanlıklar, bağlı kuruluşlar, KİT'ler, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyacı olan memur sayıları ile bunlarda aranacak şartları Devlet Personel Başkanlığı'na bildirmesi istenecek.
Kamu kuruluşları, genelge uyarınca Devlet Personel Başkanlığı'na belirlenen süre içinde alacakları memur sayıları ile bunların niteliklerine ilişkin bilgileri gönderecek. Devlet Personel Başkanlığı da yapacağı değerlendirmenin ardından, sınav sonucunda memur alımında bulunacak kuruluşlar ile memur sayıları ve adaylarda aranan şartlara ilişkin listeleri kamuoyuna ilan edecek.
Adaylar 5 tercih yapacak
Listeler, tercih formları ile birlikte bütün valiliklere ve kaymakamlıklara da gönderilecek. Memur sınavında başarılı olan adaylar, tercih formlarını alarak, kendi şartlarına uyan 5 kurum veya 5 unvan için tercihte bulunacak. Tercih formları valilik veya kaymakamlıklardaki bürolara teslim edilecek ya da posta ile Devlet Personel Başkanlığı'na gönderilecek.
Devlet Personel Başkanlığı ise tercih formlarını, bilgisayara yükleyecek ve adayların sınavda aldıkları puan ile tercih durumuna göre bir sıralama yapacak. Bu şekilde gerçekleştirilecek merkezi yerleştirme işleminin ardından da memur alacak kuruluşlara, tek tek bu isimler bildirilecek.
İlgili kuruluş, listeleri aldıktan sonra memur olma hakkını elde eden adayın beyan ettiği bilgilerin doğru olup olmadığını araştıracak. Herhangi bir sorun yoksa yeni memur hemen işe başlatılacak. Adayın yanlış beyanda bulunduğu ortaya çıkarılırsa, bu durum gerekçesiyle birlikte Devlet Personel Başkanlığı'na iletilecek. Devlet Personel de sıralamaya göre diğer memur adayını bu kurumda görevlendirecek.
ÖNCEKİ HABER

'POAŞ'ın özelleştirilmesine

SONRAKİ HABER

OHAL'de bütçe protestosuna yasak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...