17 Kasım 1999 22:00

On Tiyatro Günü, 'perde' diyor

Ankaralıları 10 gün süreyle, 30 topluluğun gösterileriyle buluşturacak olan "4. Ankara Tiyatro Festivali" bugün "perde" diyor.

Paylaş
On Tiyatro Günü, 'perde' diyor
Ankara'da 18-28 Kasım günleri arasında 10 gün süreyle devam edecek olan "4'üncü Ankara Tiyatro Festivali", geleneksel Festival Yürüyüşü sonrası bugün (18 Kasım) başlayacak. Saat 14.00'de Yüksel Caddesi'nden, Çağdaş Sanatlar Kültür Merkezi'ne kadar yapılacak yürüyüş ardından festival, saat 18.00'de Fransız Kültür Merkezi'nde Hadi Çaman'ın yönettiği "Ak Saçlı Delikanlılar" isimli oyunun Hadi Çaman ve Yeditepe Oyuncuları tarafından sahnelenmesiyle devam edecek. Ankara'dan 13, İstanbul'dan 7 ve Adana, Aydın, Bartın, Diyarbakır, Giresun, İzmir ve Samsun'dan da birer topluluğun Ankarılı Ankaralı tiyatroseverle buluşacağı festivalde toplam 30 oyun sahnelecek.
Festival kapsamında; Adnan Tönel'in "Performans Diliyle 'Kirlenen Çağ' 20'inci Yüzyıl", Gülüm Pekcan'ın "Dans Tiyatrosu Üzerine" konulu atölye çalışmaları, Ulus Baker'in "Sahnenin Sınırları' Tiyatrodan Performansa", Kerem Kurtoğlu'nun "Türk Tiyatrosunda Yeni Oluşumlar ve Sanatta Yeni Eğilimler", Gülşen Karakadıoğlu'nun "Sanat Kurumlarında Yönetim" ve Duygu Atay'ın "Gerçekçi Çocuk Tiyatrosu" konulu seminerleri yapılacak.
Festivalde, "Edebiyat ve Tiyatro İlişkisi", "Türkiye'te Tiyatro Örgütlenmesi", "Türkiye'de Oyun Yazarlığı" ve "Sanatta Özgürlük ve Özerklik" konulu paneller, "Yaratıcı Dramada Neredeyiz-2" konulu form ve "Şeytanın Güzelliği (Faust Uyarlaması)" ve "Üç Kuruşluk Opera" sinevizyonları da gösterilecek. Çocuk oyunları, atölye çalışmaları, seminerler, paneller, form ve sinevizyon gösterimleri ücretsiz izlenebilecek.
Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf Ankara Şubesi ile Çankaya ve Yenimahalle belediyeleri tarafından düzenlenen festivalle ilgili olarak yapılan basın toplantısında konuşan Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz, ülkeleri ve uygarlığı yaratanın insanlar olduğunu, dolayısıyla, insana yapılan yatırımın ekonomik kalkınmanın ve teknolojik atılımın temelini olduğunu söyledi. Yılmaz, modern bir dünya yaratma perspektifiyle donanmış, ufku çağın ötelerine uzanan insanların düşüncel ve kültürel üretimlerini özgürce gerçekleştirebildikleri bir toplumsal ortamın varlığının toplumsal atılımın önkoşulu olduğunu ifade etti.
Depremzede için konser
Vakıf Başkanı Sümmani Can da festivalin tiyatro sanatıyla halkı yakınlaştırmayı hedeflediğini söyledi. Ankara`nın değişik semtlerinde sokak tiyatroları aracılığıyla halkla buluşacaklarını anlatan Can, festivalde yurtdışından toplulukları da ağırlayacaklarını kaydetti.
"Yaşanır bir dünya için sanat" sloganıyla gerçekleştirilen festival, Yugoslav Pachamama Latin Müzik Topluluğu'nun Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda 28 Kasım'da depremzedeler yararına vereceği konserle sona erecek. Konser öncesi, çalışmalarını Ankara'da sürdüren "Grup Anatolia" da kısa bir dinleti sunacak.
ÖNCEKİ HABER

Emeğe Sesleniş'e Clinton toplatması

SONRAKİ HABER

İşkence sınır tanımıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...