17 Kasım 1999 22:00

Deprem makyajı dökülüyor

Hükümet yetkilileri, "17 Ağustos'tan ders aldık", "İşte devlet, gelip görsünler" nutukları atarken, Bolu'da depremzedeler, "Çadır, battaniye" diye haykırıyor.

Paylaş
Deprem makyajı dökülüyor
Bolu Valisi Nusret Miroğlu, Düzce depremi sonrası halkın yaptığı kitlesel eylemlerle çadır talebini dile getirmesi üzerine yaptığı açıklamada, eğer sorun çözülecekse istifaya hazır olduğunu, ancak acilen 10 bin çadıra ihtiyaç duyduklarını söyledi.
Bolu merkez ilçede büyük hasara neden olduğunu, bu nedenle 80 bine yakın vatandaşın büyük bölümünün sokakta yağmur altında kaldığını belirten Vali Miroğlu, "Prefabrik yapılar için çalışmalara başladık, ancak bu konutların yapımı için süre gerekiyor. Hava şartlarının son derece kötü olması, kış, yağmur ve kar beklentisi nedeniyle vatandaşımızın bir an önce başını sokacağı çadırlara ihtiyacımız var. Bu nedenle geçici ya da kalıcı konutların yanı sıra acilen çadır ihtiyacı var" dedi.
Takdir edecek değiller ya!
Merkez ilçede 2300 çadır bulunduğunu, ancak 10 bin çadıra ihtiyaç olduğunu bildiren Miroğlu, "Vatandaşımızın tepkisini normal karşılıyorum. Geceyi yağmur altında sokakta geçiren insandan takdir beklenmez ya... Ancak vatandaşlarımızın birkaç gün daha sabırlı olmalarını rica ediyorum. Bizim en büyük problemimiz çadır. Geceyi yağmur ve soğukta geçiren vatandaşıma çadır verdiğim an bu vatandaş bize 1 ay sabır gösterebilir. Kimse uyumuyor. Hepimiz vatandaşın sorunlarına çözüm bulabilmek için didiniyoruz. Ancak, deprem felaketinde bu işler anında olmuyor" diye konuştu.
10 bin kişi yürümüştü
Bolu'da, dondurucu soğuklarda çadırsız bırakılan 10 bin depremzede, önceki gün bir protesto yürüyüşü yaparak, D-100 karayolunu trafiğe kapatmıştı. Sağanak yağış altında, önce karayolunu kapatan, sonra da Valilik önüne yürüyen depremzedeler, saatlerce eylem yaparak, valiyi istifaya davet etmişlerdi.
ÖNCEKİ HABER

AGİT'te Amerika Rusya hesaplaşması

SONRAKİ HABER

Emeğe Sesleniş'e Clinton toplatması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...