16 Kasım 1999 22:00

Ziraat Bankası yöneticileri yargılandı

Ziraat Bankası yöneticileri Bedelsiz Otomobil İthalatı Kampanyası reklamları için çete oluşturarak devleti 2.3 trilyon lira zarara uğrattıkları gerekçesiyle yargılandı.

Paylaş
Ziraat Bankası yöneticileri yargılandı
Ziraat Bankası yöneticileri Bedelsiz Otomobil İthalatı Kampanyası reklamları için çete oluşturarak devleti 2.3 trilyon lira zarara uğrattıkları gerekçesiyle yargılandı. Banka üst düzey yöneticilerinden oluşan 11 sanıklı davada, tanık Faruk Yaver sanıkları suçladı.
Ankara 1 No'lu DGM'de dün görülen duruşmaya 7 sanık ve 5 avukatı ile müdahil Hazine avukatı katıldı. Gıyabi tutuklu sanıkların yakalanmadığı açıklandı. Halka İlişkiler Müdürlüğü'nde amir olarak çalışan Faruk Yaver tanık olarak dinlendi. Kampanyayı düzenleyen şirketlerden Adve Trise'nin verdiği belgelerle faturalar arasında çelişki doğduğunu belirten Yaver, sanıklardan dönemin Halka İlişkiler Müdürü Oya Mutlu Olgun'un aynı müdürlükte şef olarak çalışan diğer sanık Hayri Kurşun'a bu çelişkiyi gidermesi için talimat verdiğini söyledi. Yaver, "Belge ve faturalar boş geliyordu, Hayri Kurşun dolduruyordu" diye konuştu.
Sanık avukatları gıyabi tutukluların ne zaman yakalacağınının belli olmayacağını, bu nedenle de dosyalarının bu davadan ayrılmasını istediler. Cumhuriyet Savcısı Dilaver Kahveci, gıyabi tutuklu sanıkların üzerlerine atılı eylemlerle mahkeme huzurundaki sanıkların üzerlerine atılı eylemler arasında bağlantı bulunması nedeniyle dosyanın ayrılması talebinin reddini istedi. DGM Başkanı, dosyanın ayrılması isteminin daha sonra karara bağlanacağını belirterek duruşmayı 2000 yılı Ocak ayına erteledi.
ÖNCEKİ HABER

Çiller'in son gösterisi il başkanlarıyla

SONRAKİ HABER

Meral'den muhaliflerine

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...