16 Kasım 1999 22:00

Çiller'in son gösterisi il başkanlarıyla

Cumartesi günü yeniden genel başkanlık için yarışacak olan Çiller, son gövde gösterisini "komutanlarım" dediği il başkanlarıyla yapacak.

Paylaş
Çiller'in son gösterisi il başkanlarıyla
DYP'nin cumartesi günü gerçekleştireceği Büyük Kongresi'nde yeniden genel başkan seçilebilmek için altı rakibine karşı mücadele verecek olan Tansu Çiller, kongre öncesinde son gövde gösterisini "komutanlarım" dediği il başkanlarıyla yapacak.
Tansu Çiller, kendisi için büyük önem taşıyan kongre öncesinde teşkilat avantajını kullanıyor. Geçtiğimiz hafta sonunda Bursa İl Başkanı İlhan Parseker önderliğinde bir araya gelen ve Çiller'e destek veren Trakya Bölgesi il başkanlarını, dün Doğu Anadolu Bölgesi il başkanları izledi. Bu hafta içerisinde diğer bölge il başkanlarının da benzer açıklamalar yapması bekleniyor.
70'i aşkın il başkanı
Delegelerin üzerinde büyük etkisi olan il başkanları, cumartesi günü gerçekleştirilecek Büyük Kongre'den bir gün önce Ankara'da bir araya gelecekler. Ankara İl Başkanı Nevzat Ceylan'ın önderliğinde düzenlenecek ve 70'i aşkın il başkanının katılması beklenen toplantıda, daha önce yapılan açıklamalar yinelenerek, Tansu Çiller'e tam destek verildiği belirtilecek.
Doğu'dan Çiller'e destek
Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 14 ilin DYP İl Başkanları, hafta sonunda yapılacak büyük kongrede Tansu Çiller'i destekleyeceklerini açıkladılar. Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van DYP il başkanları hafta sonunda yapılacak DYP büyük kongresinde Genel Başkanlığa tekrar aday olan Tansu Çiller'den yana oy kullanacaklarını bildirdiler.
DYP Erzurum İl Başkanı Turan Alp, yaptığı açıklamada, DYP'nin seçimlerde oy kaybetmesinin vebalini Çiller'e yüklemenin yanlış olduğunu, bazı güçlerin DYP'yi yok etmek için çirkin saldırı iftiralara giriştiklerini iddia etti. Alp, Genel Başkanlık seçiminde Erzurum'un Tansu Çiller'in yanında yer alacağını açıkladı. Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli, Van, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ ve Erzincan il başkanları da "Çiller seçilirse, yapılacak seçimlerde barajın altında kalır" iddialarının planlı olarak ortaya atılan ifadeler olduğunu, bu ifadelerin altında DYP'yi yok etmek isteyen bazı güç odaklarının olduğunu ileri sürdüler.
Maliyeti 100 milyar
Bu arada DYP'nin cumartesi günü gerçekleştireceği 6. Olağan Büyük Kongre için hazırlıklar bütün hızıyla sürüyor. Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek kongrede DYP'nin yeni patronunu seçecek bin 287 büyük kongre delegesi, perşembe gününden başlanarak lüks otellerde ağırlanacak. Cumartesi saat 09.00'da çalışmalarına başlayacak kongrede salona davetiyesiz kimse alınmayacak. Gün boyu sürecek kongre nedeniyle delege ve misafirlere üç öğün kumanya dağıtılacak. Ayrıca, delegelere içinde 2. Demokrasi Programı'nın yer alacağı çantalar hediye edilecek. Büyük Kongre, DYP'ye yüz milyar liraya mal olacak.
ÖNCEKİ HABER

Kutan yazdı, söyleyemedi!

SONRAKİ HABER

Ziraat Bankası yöneticileri yargılandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...