16 Kasım 1999 22:00

Köprü zammına komik gerekçe

Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, cumuriyet tarihinin rekor zamlarından olan köprü geçiş ücretlerinin enflasyon oranı üzerinde artırılmasını...

Paylaş
Köprü zammına komik gerekçe
Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, cumuriyet tarihinin rekor zamlarından olan köprü geçiş ücretlerinin enflasyon oranı üzerinde artırılmasını, köprülerde trafiğin çok yoğun olmasına bağladı.
Aydın, FP İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu'nun soru önergesine verdiği cevapta, "Köprü geçiş ücretlerine enflasyon oranı üzerinde zam uygulanmasının en büyük nedeni, köprülerde trafiğin çok yoğun olması ve para alışverişindeki süreyi ve bozuk para temini sorununu ortadan kaldırmaktır" dedi. Bakan Aydın, otoyolların maliyeti çok yüksek yapılar olduğunu, bu gibi yatırımların bütçe öz kaynakları ile karşılanmasının mümkün olmadığını, bu nedenle yeni finansman kaynaklarının yaratılmasının kaçınılmaz hale geldiğini savundu. Aydın, şöyle devam etti:
"Otoyol ve köprülerden alınan geçiş ücretleri ile tesislerin amortisman, bakım, işletme ve idame masrafları karşılanmakta ve benzeri tesisler için finansman sağlanmaktadır. Yıllık enflasyon oranının, işçilik ve malzemelerdeki artışların, bakım işletme ve yeni yapım maliyetlerinin hızla yükselmekte olduğu bir ortamda, gelirin mertebe olarak korunması gerekmektedir. Bu da ancak yapılan zamla karşılanmaktadır."
ÖNCEKİ HABER

ÖKP'den abonelere yönelik kampanya

SONRAKİ HABER

Clinton'a öfke adliyeye taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...