15 Ağustos 2011 11:08

Tuğluk: Şiddette ısrar AKP iktidarını sarsar

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın DTK ve BDP'yi hedef alan açıklamasını değerlendiren DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, "DTK de BDP de bedel ödedi. DTK ve BDP temsil gücü kazanmış bir güç ve iradedir. Bu iradenin artık kabul edilmesi gerekiyor" dedi. Başbakan Erdoğan'ın savaş ilan ettiğini belirten Tuğluk, "Bize rest çek

Tuğluk: Şiddette ısrar AKP iktidarını sarsar
Paylaş


DTK Eşbaşkanı ve Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın BDP ve DTK'yi hedef alan konuşmasını değerlendirdi. Başbakan Erdoğan'ın uzun süreden beridir yaptığı açıklamalar ve son olarak dün yaptığı konuşma ile AKP'nin Kürt sorununa yaklaşımını netleştirdiğini ifade eden Tuğluk, "Kürt sorununun çözümü konusunda iki seçeneğin olduğunu ifade ediyorduk. Ya anlamlı bir çözüm süreci başlatılacak. Yani iki halkın birlikteliğine dayalı eşit ve onurluca bir yaşamın yolu açılacaktı ya da Kürt meselesi şiddet, çatışma zemininde tutularak 90'lı yıllarda uygulanan politikalar devam edecekti. Öyle anlaşılıyor ki AKP müzakere ve çözüm yolu açılmışken bunu tercih etmiyor" dedi. AKP'nin Kürt sorununu şiddet ve çatışma zemininde tutmaya çalıştığını dile getiren Tuğluk, Başbakan Erdoğan'ın açıklamasının bunu netleştirdiğini söyledi.

'BDP VE DTK BİR İRADEDİR'

"AKP'nin Kürt sorununda izlediği yol bir yol değildir" diyen Tuğluk, "Çözümsüzlük siyasetini ifade ediyor. Artık bu çözümsüzlük siyaseti sürdürülemez durumdadır. Kürtler kendi kimliği ve özgür geleceği için en etkili biçimi ile mücadelelerini devam ettirecektir. Şiddette ısrar, operasyonda ısrar en çok AKP iktidarını sarsacaktır" dedi. "DTK de BDP de bedel ödedi" diyen Tuğluk, "DTK ve BDP temsil gücü kazanmış bir güç ve iradedir. Bu iradenin artık kabul edilmesi gerekiyor. Bu iradeye saygı göstermesi gerekiyor. AKP faşizmine karşı direnen halk geleneğinden gelen siyasetçiler varlığını koruyacaktır. İktidar gücünü kullanarak başlatılan topyekun savaşa topyekun direnişi gösterecektir" diye konuştu.

'BAŞBAKAN SAVAŞ İLAN EDİYOR'

"Başbakan savaş ilan ediyor" diyen Tuğluk, "Bir dayatma ile teslim alma, direnen Kürtleri hizaya getirmeye çalışıyor. Bize rest çekiyor. Biz de rest çekersek felaket olur ama biz bu resti çekmeyeceğiz. Hakkımız olanı mücadele ederek, direnerek elde edeceğiz. Siyasi çözüme şans tanınması gerekir" ifadesinde bulundu. Tuğluk, "Şiddet en fazla 90'lı yıllarda dozunu arttırdı ama sonuç vermedi bu da sonuç vermez. Bu halk o zaman yenilmedi şimdi de yenilmez. Bu bir konsepttir. Meşruluk alanı daraltılmaya çalışılıyor. Bu da konseptin bir parçasıdır. Meşruluğu bırakıp yasallık dayatılıyor. Zaten o yasa meşru değil" diye konuştu.

'DAHA FAZLA TAHAMMÜL GÖSTERMEYECEĞİZ'

Artık tahammül etmeyeceklerini ifade eden Tuğluk, "Bu dayatmacı ve teslim alma politikalarına daha fazla tahammül göstermeyeceğiz. Direnmek dışında bir tutumumuz olmayacak. Kürtler zaten bedel ödüyor. Öz gücümüz ve dinamiklerimizle onurlu bir şekilde yaşayacağız. Kürtler saldırılara karşı önceden nasıl direndiyse şimdi de direnecektir. Sayın Öcalan 'Kürt halkının onurunu çiğnetmem' diyor. Kürt siyasetçilere de düşen halkımızın onurunu korumaktır. Buna karşı varlık mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Gül, Kral Abdullah'la buluştu

SONRAKİ HABER

34 günlük direnişle kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...