14 Kasım 1999 22:00

Türk-İş'te liste sıkıntısı

Türk-İş'in 1-5 Aralık tarihlerinde yapılacak olan 18. Olağan Genel Kurulu'na yönelik liste oluşturma çalışmaları hızlandı.

Paylaş
Türk-İş'te liste sıkıntısı
Türk-İş'in 1-5 Aralık tarihlerinde yapılacak genel kuruluna yönelik liste oluşturma ve kulis faaliyetleri sürüyor. "Ne Meral ne Özbek" diyerek geçen hafta Afyon'da bir toplantı düzenleyen TEKSİF Sendikası Genel Başkanı Zeki Polat, bugün saat 17.00'de Ankara'da bir toplantı daha düzenleyecek. TEKSİF Sendikası'nda gerçekleştirilecek ve geçen hafta Afyon Oruçoğlu Tesisleri'nde yapılan toplantının devam niteliğinde olan bu toplantıya katılanların ortak bir liste hazırlamaları bekleniyor.
Özbek mi, Polat mı?
Afyon'daki toplantıda sadece Türk-İş yönetiminin gitmesi konusunda görüşbirliğine varıldığını, ancak adaylar üzerinde bir görüşme olmadığını yineleyen Polat, "Prensip olarak 'Mevcut yönetimin gideceğine evet diyor muyuz'u tartıştık ve hemfikir olduk" dedi. Yarın yapılacak Türk-İş Başkanlar Kurulu için gelecek olan genel başkanlara tekrar çağrı yapacaklarını ve bugün saat 17.00'de TEKSİF'te bir toplantı yapacaklarını belirten Polat, "Biz adaylarımızı çıkartırız. O kolay. Bu Özbek mi olur, ben mi olurum, belli olmaz. Ama her kesimi kucaklayacak bir yönetime ihtiyaç olduğu da bir gerçek. Ayrıca bu olaya sağcı-solcu diye bakmamak lazım. Sendikacı olarak bakmamız ve ona göre isimler üzerinde konuşmamız lazım" diye konuştu.
Meral zorda
Kulislerde, muhalefet cephesinde yeni şekillenen bu durumun Meral'in şansını artırdığı konuşuluyor ancak Meral'in de birçok sendika başkanının Şemsi Denizer'in öldürülmesinden sonra boşalan genel sekreterlik koltuğu için istemde bulunmasından dolayı zorda olduğu söyleniyor. Listesinde genel sekreter olarak Tes-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Kumlu'yu belirleyen Meral'e, Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Hasan Hüseyin Kayabaşı, Tek Gıda-İş Sendikası Başkanı Hüseyin Karakoç başta olmak üzere birçok sendika başkanından baskı geliyor. Belediye-İş Sendikası da "Mutlaka yönetimde yer almamız gerekir" diyerek Meral ile genel kurul pazarlıklarını sürdürüyor.
Genel kurulda 33 delegeye sahip Tes-İş Sendikası'nın Genel Başkanı Mustafa Kumlu'ya hem Meral'in, hem de muhalefet grubunun yanlarında yer alması için öneri götürdüğü öne sürüldü. Kumlu'nun ise şu anda her iki tarafa da olumlu bir yanıt vermediği, gelişmelere göre bir karar vereceği belirtiliyor.
ÖNCEKİ HABER

'Hükümet değil biz karar vereceğiz'

SONRAKİ HABER

Çadırokullar eğitemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...