14 Kasım 1999 22:00

Bakanlık Okuyan'ın çiftliği

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, hükümetin diğer bakanları gibi hiçbir kurala uymadan atamalar yapıyor, çalışanları sürgüne gönderiyor.

Paylaş
Bakanlık Okuyan'ın çiftliği
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Bakanlık ve bağlı kuruluşlardaki 33 üst düzey görevliyi daha alt görevlere atadı. Özellikle SSK Genel Müdürlüğü'nde ve hastanelerinde üst düzey yetkilileri görevlerinden alan Okuyan, başhekimleri aynı kuruma doktor olarak sürdü.
Okuyan'ın sürgün politikalarına tepki gösteren Tüm Sosyal-Sen, yapılan atamaların keyfi olduğuna dikkat çekerek, görev yerleri değiştirilenlerin arasında sendikalıların da bulunduğunu bildirdi.
Tüm Sosyal-Sen Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, 57'inci hükümet ile birlikte bütün bakanlık ve kuruluşlarda olduğu gibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda da çalışanları görevden alma ve sürgün etme politikalarının sürdüğü ifade edildi. Okuyan'ın Bakanlık ve bağlı kuruluşlarda yarattığı depremin, atamalar, görevden almalar ve sürgünler şeklinde sürdüğüne işaret edilen açıklamada, Okuyan'ın kurumların özerk olması gerektiğini söylemesine rağmen kurumları abluka altına aldığı kaydedildi.
Açıklamada, Yaşar Okuyan'ın bugüne kadar yaptığı atamaların gerekçelerini açıklamadığına dikkat çekilerek, görevden alınan kişilerin yerine getirilenler için hangi ölçüleri kullandığının da bilinmediği dile getirildi.
Açıklamada, SSK Genel Müdür Yardımcılıklarından birine 62 yaşında birinin, diğerine de SSK Sağlık Tesisleri'nden sorumlu pratisyen hekimin atandığı vurgulandı.
"Sanırız Yaşar Okuyan, gerek bakanlığının gerekse bağlı bulunduğu kurumların kötü yönetimlerinden, sistemde oluşan 'kara delik'ten görev yerlerini değiştirdiği kişileri sorumlu tutarak 'temizlik' harekâtına başlamıştır ve halen sürdürmektedir" denilen açıklamada, asıl istenenin 'kara delik'i kapatmak olmadığı sosyal güvenlik sistemini özelleştirerek kurutulmak olduğu vurgulandı.
ÖNCEKİ HABER

Bedelli askerliğin esasları belirlendi

SONRAKİ HABER

'Hükümet değil biz karar vereceğiz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...