14 Kasım 1999 22:00

Meclis'te Clinton 'nutuk'ları

TBMM, haftaya ABD Başkanı Bill Clinton'ı 'ağırlayarak' başlayacak. ABD emperyalizminin başı Clinton, pazartesi günü TBMM Genel Kurulu'nda konuşacak.

Paylaş
Meclis'te Clinton 'nutuk'ları
TBMM, haftaya ABD Başkanı Bill Clinton'ı 'ağırlayarak' başlayacak. ABD emperyalizminin başı Clinton, pazartesi günü TBMM Genel Kurulu'nda konuşacak. Clinton, bugüne kadar 14 yabancı devlet adamının konuşma yaptığı TBMM'de, kürsüye çıkan ilk ABD Başkanı olacak.
Pazartesi günü iktidar partileri Danışma Kurulu'nu toplantıya çağırarak, Clinton'ın konuşmasından sonra genel kurul çalışmalarının saat 24.00'e kadar sürmesini ve gündemde yer alan memurların yargılanmasını kolaylaştıran yasa tasarısının görüşülmesini önerecek.
Danışma Kurulu'nda ayrıca, salı günü YÖK hakkındaki Meclis araştırması ile Olağanüstü Hal Uygulaması'nın 5 ilde 4 ay süre ile uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi'nin görüşülmesi, çalışmaların görüşmeler tamamlanıncaya kadar uzatılması da gündeme gelecek. İktidar partileri, genel kurulun çarşamba ve perşembe günleri de saat 24.00'e kadar çalışarak, memurların yargılanması, SPK Yasa Tasarısı ile deprem vergisi yasa tasarıları ile 19 Mayıs Üniversitesi'ne bağlı Sinop Eğitim Fakültesi'nin kurulmasına ilişkin yasa teklifinin görüşülmesini isteyecek.
Soruşturma komisyonları
TBMM Başkanlığı'nın da, bu hafta Danışma Kurulu'nu toplantıya çağırarak, eski Başbakan Mesut Yılmaz hakkında ''Kurtköy Havaalanı ihalesi için hazırlanan protokol hükümlerini dikkate almadan ihalenin NATO ENF Dairesi tarafından gerçekleştirilmesini sağlamak suretiyle görevini kötüye kullandığı'' gerekçesiyle ''Yüce Divan'a sevk edilmesi'' gerektiği görüşünü taşıyan soruşturma komisyonu raporunun genel kurulda oylanması gerektiği yönünde görüş bildireceği öğrenildi.
Öte yandan, TBMM Başkanlığı'nca, 2000 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı'nın genel kurulda görüşülmesine ilişkin üç seçenekli çalışma programı hazırlandı. Çalışma programı, Danışma Kurulu'nun bu hafta yapacağı toplantısında kesin şeklini alacak.
Genel kurulun, bütçe görüşmeleri sırasında hafta sonu da çalışması, çalışmaların 8 ya da 10 günde tamamlanması öngörüldü.
Komisyonlar
Türkiye Kızılay Derneği'nin sorunları ile faaliyetlerinin araştırılarak, gelir kaynaklarının daha etkin kullanılması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, salı günü toplanacak. TBMM KİT Komisyonu'nda, perşembe günü Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve İstanbul Gübre Sanayii'nin 1995-1996 ve 1997 yıllarına ait hesapları incelenecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, pazartesi günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı, salı günü Dışişleri Bakanlığı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, çarşamba günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı, perşembe günü Bayındırlık ve İskân Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı'nın bütçeleri görüşülecek.
ÖNCEKİ HABER

'Clinton öncesi' gözaltı terörü

SONRAKİ HABER

Bedelli askerliğin esasları belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...