14 Kasım 1999 22:00

Yunanistan'da öfkeli eylem

ABD Başkanı Bill Clinton'ın Atina ziyaretini ertelemesi, Yunanistan'daki protesto eylemlerinin sürmesini önleyemedi.

Paylaş
Yunanistan'da öfkeli eylem
ABD Başkanı Bill Clinton'ın Yunanistan'a yapacağı geziyi ertelemesi, Yunan halkının ABD emperyalizmine duyduğu öfkeyi dindirmedi. Önceki gün ülke genelinde yapılan gösterilere onbinlerce kişi katıldı.
Akşam saatlerinde başkent Atina'da, parlamento binasının önündeki Sindagma Meydanı'nda toplanan kalabalık bir kitle; hükümet, NATO ve AB karşıtı sloganlar attı. Alanda, Yunanistan Komünist Partisi (YKP), 300 sendika merkez ve şubesinin temsil edildiği Yunanistan Sendikacılar Cephesi (PAME) ve çeşitli kitle örgütleri adına konuşmalar yapıldı.
Clinton savaşın temsilcisi
PAME Sekreteri Andreas Avramidis, yaptığı konuşmada, "Yabancı ve yerli sermayedarlar emin olsunlar ki, emperyalizmin saldırılarına karşı savaşacağız. Buradayız. Savaş ve barbarlık başkanına karşı gereken karşılamayı yapacağız. ABD Başkanı Yeni Dünya Düzeni'ni temsil etmektedir. Saldırıların ve savaşın temsilcisidir."
'Türk-Yunan işçisi kardeş'
Atina'daki ikinci gösteri ise, Protilya Meydanı'nda yapıldı. Her iki yürüyüş, ABD Konsolosluğu'na giden güzergâhta birleşti. Konsolosluk önünde toplanan yaklaşık 15 bin kişi, sık sık "Kahrolsun Amerikan emperyalizmi", "Türk -Yunan işçileri kardeş-Emperyalizm tek düşman" "NATO ve AB savaş birliğidir" gibi sloganlar attı. Polisin gösterilere karşı oldukça sıkı önlemler aldığı dikkat çekti. Binlerce polis, konsolosluğun etrafını üçerli sıralar halinde kuşattı. Başta Selanik olmak üzere, diğer kentlerde yapılan gösterilere de binlerce kişi katıldı.
ÖNCEKİ HABER

Halk, kış günü sokağa düştü

SONRAKİ HABER

MAI'ye karşı uluslararası eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...