13 Kasım 1999 22:00

Yılmaz için Yüce Divan yolu

TBMM Başkanlığı, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Bayındırlık ve İskân eski Bakanı Yaşar Topçu ile Devlet eski Bakanı Burhan Kara hakkındaki soruşturma komisyonu raporlarını genel kurula getirmeye hazırlanıyor.

Paylaş
Yılmaz için Yüce Divan yolu
TBMM Başkanlığı, geçen dönem sonuçlandırılan ANAP Genel Başkanı ve eski Başbakan Mesut Yılmaz, Bayındırlık ve İskân eski Bakanı Yaşar Topçu ile Devlet eski Bakanı Burhan Kara hakkındaki soruşturma komisyonu raporlarını genel kurula getirmeye hazırlanıyor.
Edinilen bilgiye göre, TBMM Başkanlığı, geçen dönem raporu yazılan 3 soruşturma ile komisyonların üzerindeki çalışmalarını tamamlayamadığı 12 soruşturma konusundaki tavrını belirledi.
Danışma Kurulu'nun bu hafta yapacağı toplantıda, TBMM Başkanlığı'nın, eski Başbakan Mesut Yılmaz hakkında "Kurtköy Havaalanı ihalesi için hazırlanan protokol hükümlerini dikkate almadan ihalenin NATO ENF Dairesi tarafından gerçekleştirilmesini sağlamak suretiyle görevini kötüye kullandığı" gerekçesiyle "Yüce Divan'a sevk edilmesi" gerektiği görüşünü taşıyan soruşturma komisyonu raporunun genel kurulda oylanması gerektiği yönünde görüş bildireceği öğrenildi.
Yılmaz'ın önergesinin yanı sıra şu raporların da genel kurula getirilmesi bekleniyor:
- Bayındırlık ve İskân eski Bakanı Yaşar Topçu hakkında "Karadeniz sahil yolunun devamı olan yolların ihalesinde usulsüzlük yaparak devleti zarara uğrattığı" gerekçesiyle, "Yüce Divan'a sevk edilmesi gerektiği" görüşünü taşıyan rapor,
- Devlet eski bakanı Burhan Kara'nın "Denizcilik Müsteşarlığı'na ait bazı işlerin ihalelerinde ve personel alımında görevini kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma ve evrakta sahtecilik" suçlamasından dolayı "Yüce Divan'a sevkine gerek olmadığı" görüşünü taşıyan rapor.
Yeni önerge işlemi
TBMM Başkanlığı'nın, Danışma Kurulu'na, soruşturma komisyonlarının üzerinde çalışmalarını tamamlayamadığı soruşturma önergeleri ile ilgili TBMM İçtüzüğü'nde ve geçmiş uygulamalarda bir açıklık olmaması nedeniyle yaşanan belirsizliği giderici bir yöntem önerisinde bulunacağı da bildirildi.
Buna göre, başkanlık, raporları yazılmayan 12 önergenin, yeni gibi işlem görerek genel kurulda ilk görüşmesinin yapılmasını önerecek. Danışma Kurulu'nun bu görüşü benimsemesi ve genel kurulda da kabul edilmesi durumunda, 12 önerge ayrı ayrı oylanarak soruşturma açılıp açılmaması karara bağlanacak. Bu önergelerin 7'si, eski Başbakan ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, birisi de eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar hakkında.
ÖNCEKİ HABER

'Clinton defol' afişlerine engelleme

SONRAKİ HABER

Mezarda emekliliğin devamı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...