13 Kasım 1999 22:00

'Clinton defol' afişlerine engelleme

EMEP'in AGİT Zirvesi'ne katılmak için Türkiye'ye gelecek olan ABD Başkanı Bill Clinton'un gelişini protesto çalışmaları sürerken, polisin baskısı da devam ediyor.

Paylaş
'Clinton defol' afişlerine engelleme
EMEP'in AGİT Zirvesi'ne katılmak için Türkiye'ye gelecek olan ABD Başkanı Bill Clinton'un gelişini protesto çalışmaları sürerken, polisin baskısı da devam ediyor.
Emeğin Partisi Genel Merkezi tarafından hazırlanan, "IMF'nin ve NATO'nun Patronu Clinton Defol" afişini, Gaziosmanpaşa, Beykoz, Kadıköy, Kağıthane ve Zeytinburnu'nda birçok kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan isimlerini öğrenebildiklerimiz şöyle: "Haluk Demir, Yeliz Topuz, Bektaş Durmaz, Bülent Kaya, Ağa Faruk Terzi, Mustafa Atik, Ali Doğan, Suat Kekik, Servet Salaş, Avukat Ebru Atakan, Esra İskitoğlu, Kahraman Durmuş, Göksel Karataş, Erkan Kızılkaya, Eylem Sarıoğlu, Reşat Dal, Semra Bulut, Okay Deprem, Serpil Öztürk, Hicran Danışman, Yunus Emir ve Mustafa Gürsoy."
Ankara'da gözaltı
"IMF'nin, NATO'nun patronu Clinton defol" yazılı EMEP pankartlarını Mamak ilçe sınırları içinde astıkları gerekçesiyle gözaltına alın Ersin Aydıncak, Nuriye Hekimoğlu ve Ela adlı genç serbest bırakılırken, dün de yine aynı bölgede Mutlu Kılıç, Sevil Aracı ve Kenan Polat gözaltına alındılar. EMEP tarafından yapılan açıklamada, ülke kaynaklarını yağmalayan, IMF aracılığıyla işçi ve emekçileri daha da yoksulluğa sürükleyen, ülkenin bağımsızlığını yok eden Clinton'u protesto etmenin en doğal hak olduğu belirtilerek, çalışmalarının fiili ve keyfi uygulamalarla engellenmek istenmesi protesto edildi.
Polis baskınları sürüyor
"AGİT toplantısı için güvenliğini sağlamak" gerekçesiyle yapılan kültür merkezi ve gazete baskınları devam ediyor. İdil Kültür Merkezi önceki gün polis tarafından basılarak tamamen dağıtıldı. Tavır Dergisi çalışanı olan Muzaffer Arslan'ın da Ortaköy Polis Karakolu'nda gözaltında tutulduğunu açıklayan kültür merkezi, arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını isteyerek, bütün bunların Amerika'ya sizin için her şeyi yaptık demek için yapıldığını kaydetti.
ÖNCEKİ HABER

Halkların düşmanı geliyor

SONRAKİ HABER

Yılmaz için Yüce Divan yolu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...