12 Kasım 1999 22:00

'Haklarımızı alıncaya kadar yürüyeceğiz'Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan ve 7 aydır maaş alamayan 145 işçinin, haklarını aramak amacıyla Erzurum'dan Ankara'ya doğru başlattıkları yürüyüş...

Paylaş
'Haklarımızı alıncaya kadar yürüyeceğiz'
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan ve 7 aydır maaş alamayan 145 işçinin, haklarını aramak amacıyla Erzurum'dan Ankara'ya doğru başlattıkları yürüyüş devam ediyor. İşçiler, bu sabah Erzincan-Sivas arasındaki 2160 metre rakımlı Sakaltutan mevkiini yürüyerek geçti. 7 aydır maaş alamadıkları için Erzurum'dan Ankara'ya doğru yürüyüş başlatan işçiler, geceyi Erzincan'da geçirdi.
Erzincan'daki yürüyüşlerine izin verilmeyen işçiler, bu sabah şehir merkezini otobüslerle geçtikten sonra, araçlardan inerek yeniden yürümeye başladı. Bir süre yürüdükten sonra otobüslerle Sakaltutan mevkiine gelen işçiler, burada tekrar araçlardan inerek, 2160 metre rakımlı Sakaltutan Geçidi'ni yürüyerek geçti. Sakaltutan mevkiinde hava sıcaklığının eksi 10 derece dolayında olduğu belirtildi.
İşçilerin yürüyüşüne katılan Belediye-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Solmaz, Türkiye'deki bütün belediye işçilerinin haklarını aramak için yürüdüklerini söyledi. Türkiye genelindeki 1000 belediyede çalışan yaklaşık 100 bin işçinin belediyelerden 40 trilyon lira dolayında alacağının olduğunu bildiren Solmaz, "Haklı mücadelemizi kar kış demeden sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu yürüyüş sadece 145 işçinin hakkı değil. Bizler bütün işçilerin haklarını aramak için bu yürüyüşü yapıyoruz" diye konuştu.
Genel-İş'ten destek
Genel-İş Sendikası Adana 1 Nolu Şube, Erzurum Belediyesi işçilerinin Ankara'ya başlatmış olduğu yürüyüşü desteklediklerini bildirdi.
ÖNCEKİ HABER

Zeytinburnu'nda işten atmalara

SONRAKİ HABER

Zehri onlar yayıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...