12 Kasım 1999 22:00

Pakistan bombalarla sarsıldı

General Pervez Müşerref başkanlığındaki askeri cuntanın iktidarını güçlendirerek sürdürdüğü Pakistan'da önceki akşamdan itibaren ardı ardına bombalar patladı.

Paylaş
Pakistan bombalarla sarsıldı
General Pervez Müşerref başkanlığındaki askeri cuntanın iktidarını güçlendirerek sürdürdüğü Pakistan'da önceki akşamdan itibaren ardı ardına bombalar patladı.
İlk patlama perşembe akşamı Haydarabat kentinde bir otobüste meydana geldi. Patlamada en az 9 kişi yaralandı. Polis, otobüsün koltuklarına konulan bombanın otobüsün kalabalık bir pazar yerinde durakladığı sırada patladığını bildirdi.
Hedef ABD ve BM
Dün ise ise başkent İslamabad'da yeni bombalar patladı. Sabah saatlerinde meydana gelen 3 patlamadan sonra 4 patlama daha oldu. Polisin yaptığı açıklamada, ilk üç patlamanın ABD Büyükelçiliği ile BM bürosu yakınında ve Amerikan Kültür Merkezi dışında meydana geldiği, binaların yakınındaki bazı araçların yanmaya başladığı belirtildi. Diğer 4 patlamanın ise birbirine birkaç kilometre aralıklarda, 2 dakika içinde meydana geldiği kaydedildi. Polis, patlamalarda 6 kişinin yaralandığını bildirdi. Patlamaların nedeni henüz bilinmezken, görgü tanıkları da, kültür merkezi yakınındaki yanan araçta roket fırlatıcıları gördüklerini belirttiler. Büyükelçilik yakınında yanan aracın BM'ye ait olduğu kaydedildi.
Bombaların patlamaya başlamasıyla harekete geçen polisin, yabancıların uğrak yeri olan Sirac kapalıçarşısı dışındaki bir araçta yüklü bombayı etkisiz hale getirdiği de bildirildi.
Patlamaların sorumluluğunu henüz hiçbir grup üstlenmezken olayla ilgili detaylı bilgi verilmiyor.
Pakistan'ın komşusu Afganistan'da 3 gündür, yaptırımlar nedeniyle Birleşmiş Milletler (BM) ve ABD karşıtı gösteriler düzenleniyordu. Afganistan'ın büyük bölümünü denetimi altında tutan Talibanlar'ın Pakistan'daki destekçileri, BM'yi Afganistan'a yaptırım uygulamaması yolunda uyarmışlardı.
ÖNCEKİ HABER

Rus birlikleri Gudermes'te

SONRAKİ HABER

ABD ordusu 'füze kalkanı'nı savundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...