11 Kasım 1999 22:00

'Oyununu bozacağız'

Balıkesir'deki SEKA Kâğıt Fabrikası işçileri, fabrikada üretimin yeniden başlaması ve özelleştirmeden vazgeçilmesi talebiyle eylem yaptı.

Paylaş
'Oyununu bozacağız'
Balıkesir'deki SEKA Kâğıt Fabrikası işçileri, fabrikada üretimin yeniden başlaması ve özelleştirmeden vazgeçilmesi talebiyle eylem yaptı.
Bir süredir 'yemek yememe' eylemi yapan işçiler, önceki gün Alihikmetpaşa Meydanı'nda toplandılar. İşçilere hitaben konuşan Selüloz-İş Sendikası Balıkesir Şubesi Başkanı Fehmi Ateş, 4,5 aydır üretim yapılmayan fabrikanın, özelleştirme çerçevesinde peşkeş çekilmeye çalışıldığını belirtti.
Piyasada ithal gazete kâğıdının cazip hale getirildiğini, ucuz ithalatla yerli kâğıt sanayiinin çökertilmesinin hedeflediğini ifade eden Ateş, "SEKA'yı yok etmek için uluslararası kâğıt tekelleri ile yerli işbirlikçileri el ele vermiş durumda. Hükümetler de onlardan yana tavır koyuyor. Balıkesir halkı ve bütün siyasi partiler el ele vererek bu oyunu bozmalıdır. Bu oyun bozulamazsa, 740 kişi işsiz kalacak. SEKA'yı peşkeş çektirmemek için sonuna kadar direneceğiz" dedi. "SEKA açılsın", "Yılgınlık yok, direniş var", "Üretim yoksa barış da yok", "Direne direne kazanacağız", "Vur vur inlesin, siyasiler dinlesin", "Üretene kadar direneceğiz", "Halktan destek bekliyoruz", "Destek yoksa alışveriş yok", "Kahrolsun IMF, bağımsız Türkiye" sloganlarının atıldığı eyleme Türk-İş Temsiclisi Hüseyin Akyüz ve Türk-İş'e bağlı sendikaların yönetcileri ile EMEP Balıkesir İl Başkanı Osman Aslan ve Merkez İlçe Başkanı Muharrem Akbay katılarak destek verdiler.
ÖNCEKİ HABER

Kahrolsun emperyalizmden

SONRAKİ HABER

Erzurum Belediyesi işçisi Ankara yolunda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...