11 Kasım 1999 22:00

Meclis evlere şenlik

2000 yılı bütçesinin IMF tarafından hazırlanması, milletvekillerinin 'bütçe görüşmelerini' oldukça 'şenlikli'

Paylaş
Meclis evlere şenlik
2000 yılı bütçesini IMF hazırlayınca, milletvekillerine de, kirli tuvaletleri, lojmanlarda market olmamasını, başıboş dolaşan köpekleri konuşmak ve her milletvekiline bir makam şoförü verilmesini istemek düştü.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Meclis bütçesi görüşülürken, her milletvekiline şoför, lojmanlardaki başıboş köpeklerin ortadan kaldırılması, milletvekili rozetlerinin daha tanınır hale getirilmesi, gazete ve ekmek alacak market açılması gibi isteklerde bulundular. Milletvekilleri, kendi kullandıkları tuvaletlerin çok kirli olmasını da toplantıda gündem yaptılar.
Plan ve Bütçe Komisyonu'nun gece saat 00.30'a kadar süren toplantısında Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Sayıştay ve RTÜK bütçeleri görülüşerek kabul edildi. Cumhurbaşkanlığı bütçesi aynen kabul edilirken TBMM Bütçesinde 200 milyarlık artış, Sayıştay bütçesinde ise 799 milyar liralık kesinti yapıldı.
FP'li Altan Karapaşaoğlu, "milletvekillerinin kafaları çok meşgul olduğu için sık sık kaza yaptığını" belirterek şoför istedi. MHP'li Abdülkadir Akcan da bu isteğe, "Genel sekreterin, Başkanlık Divanı üyelerinin şoförleri var" diye destek verdi.
ANAP'lı Nihat Gökbulut, TRT'de dahi Meclis'in manevi şahsiyetine hakaret edildiğini belirtirken, milletvekillerinin maaş ve özlük haklarının tartışma konusu yapılmamasını istedi. DYP'li Kemal Kabataş ise konuşmasında Meclis tuvaletlerinin kirli olmasından yakındı ve "İğreniyorum" dedi.
Köpek mevzuu önemli!
FP Tokat Milletvekili Ergun Dağcıoğlu da Meclis lojmanlarında başıboş gezen köpeklerden yakındı ve "Bahçeye çıkmaktan korkuyoruz. Çocuklarımız kuduz tehlikesi ile karşı karşıya" diye konuştu.
TBMM Başkan Vekili FP'li Vecdi Gönül, milletvekillerinin isteklerini TBMM Başkanlık Divanı'na götüreceğini belirtti. Vecdi Gönül, il genel meclisi üyelerinin rozetlerinin milletvekili rozetlerine benzemesi konusunda İçişleri Bakanlığı'na yazı yazıldığını, bu yazının yenileneceğini bildirdi.
Prestij merakı
Milletvekilleri bunca "önemli" konuyu tartıştıktan sonra, prestij araştırmalarında neden alt sıralarda olduklarını da merak ettiler. Vecdi Gönül, Meclis'in ve milletvekillerinin alt sıralarda gösterildiği prestij araştırmalarının gereğinden fazla yapıldığını ve soruların belli amaçlarla yöneltildiğini savunarak, "Biz de bir araştırma yaptırabiliriz. Vatandaş zorda kalınca gece gündüz kime başvuruyor? O zaman, diğer araştırmalarda en fazla güvenilen olarak çıkanlar nasıl alt sıralarda yer alıyorlar" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

Yayıncılar Kitap Fuarı'ndan ne bekliyor?

SONRAKİ HABER

FP'den Anayasa uzlaşma taslağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...