11 Kasım 1999 22:00

Clinton eylemle karşılanacak

Aralarında sendikalar, meslek odaları, kitle örgütlerinin ve sendikaların de bulunduğu çok sayıda örgüt, ABD Başkanı Bill Clinton'ı protesto etme kararı aldı.

Paylaş
Clinton eylemle karşılanacak
ABD Başkanı Bill Clinton'ın AGİT zirvesine katılmak üzere 15 Kasım'da Türkiye'ye gelmesi Ankara'da protesto edilecek. Çok sayıda kitle örgütü, sendika ve emekten yana siyasi partilerin ortaklaşa düzenleyeceği eylem 15 Kasım 1999 Pazartesi günü saat 12.30'da Kızılay'daki YKM binası önünde yapılacak.
Eyleme, Dev Maden Sen, TMMOB İl Koordinasyonu sözcüsü EMO Ankara Şubesi, SES Ankara Şubesi, İHD Ankara Şubesi, 68'liler Birliği, Halkevleri Ankara Şubeler Platformu, Tüm Sosyal Sen ve Tüm Maliye-Sen ile EMEP, SİP ve DBP Ankara İl Örgütleri destek verecek.
Katılımcı örgütlerin ortaklaşa yaptıkları açıklamada, ülkenin bağımsızlık bayrağının bugün, kırıntı peşinde koşan devlet yöneticileri ve işbirlikçi patronların değil, mücadeleci Sümerbank işçilerinin, köylülerin, gençlerin, aydınların ve devrimcilerin elinde olduğu vurgulandı.
Açıklamada, Amerikancılığın Türkiye'deki bayraktarlığını yapanların, bu ziyaretle ilgili hazırlıklara çok önceden başladıkları, Yeni Dünya Düzeni savunucuları, özelleştirmeciler, rantiyerler ve 'şakşakçı takımı'n da daha şimdiden 'el öpme' kuyruğunda yerlerini aldıkları vurgulandı. "Sağcısından, 'solcusuna', dincisinden, milliyetçisine tüm düzen partileri, burjuva politikacıları ve holding aydınları da bu büyük fırsattan yararlanma ve 'göze girme' telaşı içindeler" denilen açıklamada, Türkiye'ye gelen büyük patronların Clinton'la beraber, elde kalan son kırıntı hakları yok etmeye, ülkenin en önemli işletmelerini yağmalamaya ve ülkeyi emperyalizmin çiftliği haline getirmeye hazırlandıkları kaydedildi.
Bu yağma ve köleleştirmeyi demokrasi kılıfıyla örtmek istediklerine dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:
"Ama yağma yok! Hepimiz biliyoruz ki; demokrasi, barış ve insan hakları operasyonlarıyla bütün dünyayı kana bulayan emperyalizm, bizim ülkemizde de baskı ve şiddeti kendi eliyle besliyor."
Açıklamada, "Nasıl ülkemizdeki 'satılmışlar takımı' özelleştirmeciler ve kara para patronları Clinton'ı karşılamak için seferber olduysa, biz işçi ve emekçiler, aydınlar, gençler, Sümerbank işçilerinin açtığı yoldan ilerlemeli, halkların baş belasını alanlarda teşhir ve protesto etmek için hazırlanmalıyız. Bizlere hazırlanan kaderi değiştirmek kendi ellerimizdedir" denildi. Açıklamada, alın terini, hakları ve onuru korumak için fabrikalarda, okullarda, emekçi semtlerinde safların sıklaştırılması ve antiemperyalizm için mücadelenin yükseltilmesi istendi. Öte yandan; HADEP'in katılmaması, ÖDP'nin, Clinton'ın karşılanmasına yönelik tartışmalar içinde "lehte" ya da "aleyhte" bir fikir beyan etmemesi dikkat çekti.
ÖNCEKİ HABER

Eğitim emekçileri 24 Kasım'da alanlarda

SONRAKİ HABER

Tarho cinayetinde MHP gölgesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...