11 Kasım 1999 22:00

Eğitim emekçileri 24 Kasım'da alanlarda

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Bal, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tüm illerde yerel eylemler düzenleyeceklerini açıkladı.

Paylaş
Eğitim emekçileri 24 Kasım'da alanlarda
Eğitim-Sen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tüm illerde yerel eylemler düzenleyecek. Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Bal, 24 Kasım'da tüm illerde eylemler yapacaklarını ve eylemlerde eğitim emekçilerine söylenen yalanları balonların üzerine yazarak patlatacaklarını vurguladı.
Eğitim-Sen Genel Merkezi'nde dün bir basın toplantısı düzenleyen Kemal Bal, 2000 yılı bütçesinin, toplumun kaynaklarını ülkenin geleceğine harcamanın değil; ülkenin geleceğini harcamanın belgesi olduğunu söyledi.
Devletin milyonlarca çalışanına bütçede ayırdığı oranın yüzde 21,5 ve bu oranın da son on beş yılın en düşük oranı olduğunu ifade eden Bal, bu oranın devletin 40 bin kişiye ödediği faizlerin yarısından bile az olduğunu söyledi. Eğitime bütçeden ayrılan payın 7,3 olduğunu dile getiren Bal, "Ülkemizdeki eğitimin sorunları ve çağı yakalama hedefleri düşünüldüğünde eğitimdeki kaynak ihtiyacının büyüklüğü ortadadır. Eğitime ayrılacak oran en az bu payın 2,5 katı olmalıdır" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Avrupa Birliği süreci tarıma zarar veriyor

SONRAKİ HABER

Clinton eylemle karşılanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...