10 Kasım 1999 22:00

Demiryolu çalışanlarının yargılanmasına    devam edildi

Sosyal güvenlik yasa tasarısı ve memur maaş artışlarını protesto için 13 Ağustos'ta bir gün işbırakan 147 demiryolu çalışanının yargılanması devam ediyor.

Paylaş
Demiryolu çalışanlarının yargılanmasına
   devam edildi
Sosyal güvenlik yasa tasarısı ve memur maaş artışlarını protesto etmek amacıyla Emek Platformu tarafından 13 Ağustos'ta düzenlenen bir günlük işbırakma eylemine katıldıkları gerekçesiyle TCDD 1. Bölge Müdürlüğü'nde görevli 147 demiryolu çalışanından 50'si daha dün Kadıköy 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandı.
Duruşmada kamu emekçileri, içerik itibariyle aleyhlerine olan Sosyal Güvenlik Yasası ile memur maaş artışını yetersiz buldukları için Emek Platformu'nun aldığı karar çerçevesinde bir günlük işbırakma eylemi yaptıklarını söylediler. Duruşma, gelmeyen kamu emekçilerinin ifadelerinin alınması için ertelendi. Demiryollarında çalışan BTS İstanbul 1 No'lu Şube üyesi 115 memur ve 32 işçinin yargılandığı davada, memurların, "kamu hizmetini terk etmek" suçundan 1 ile 3 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenirken, işçilere ise 5 milyon lira para cezası verilmesi talep ediliyor.
ÖNCEKİ HABER

Erzurum Belediyesi işçileri

SONRAKİ HABER

AKSAzedeler davalarında kararlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...