10 Kasım 1999 22:00

Devlet Tiyatroları'nda 'bir şeyler' oluyor!

Lemi Bilgin'in açığa alınması ve yardımcısı Rahmi Dilligil'in genel müdür vekili olarak atanmasıyla kaynamaya devam eden Devlet Tiyatroları'nda, hummalı bir çalışma sürüyor.

Paylaş
Devlet Tiyatroları'nda 'bir şeyler' oluyor!
Genel Müdür Lemi Bilgin'in açığa alınması ve yardımcısı Rahmi Dilligil'in genel müdür vekili olarak atanmasıyla kaynamaya devam eden Devlet Tiyatroları (DT)'nda, hummalı bir çalışma sürüyor. Lemi Bilgin'in yürütmenin durdurulması amacıyla Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açmasının ardından önceki gün de Dilligil tarafından atanan Başrejisör Ferdi Merter, Başdramaturg Mine Acar ve DT Ankara Bölge Müdürü Murat Atak basın toplantısı düzenleyerek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantının, Bilgin hakkındaki Kültür Bakanlığı soruşturmasının sonuçlanmasına az bir zaman kala gerçekleşmesi dikkat çekti.
Bu arada hakkındaki idari soruşturma büyük bir gizlilik içinde yürütülen Bilgin'in görevden alınma gerekçelerinin, bir ödül töreninde Kültür Bakanı İstemihan Talay sahnede plaket verirken Bilgin'in içeri girmesi ve Bakan Talay'ın olurunu almadan atamalarda bulunması olduğu öğrenildi. Bilgin'in alınmasıyla ilgili olarak üçüncü bir gerekçenin daha var olduğu söyleniyor.
DT'de düzenlenen basın toplantısının uzun bir aradan sonra DT'nin çalışmalarına yönelik basınla yapılan ilk toplantı olması dikkat çekti. Toplantıda, DT'nin siyasi durumu konusunda değil ama, repertuvar çalışması, idari sorunlar ve yeni uygulamalar hakkında ayrıntılı bilgi verildi. DT'de son gelişmelerle ilgili sorular ise cevapsız bırakıldı.
2 aylık dönemi değerlendiren Ferdi Merter, DT'nin hem sanatçı hem de tekniğe ihtiyacı bulunduğunu söyledi. 36 sanatçı alımı için sınavın bu ayın sonunda gerçekleşeceğini dile getiren Merter, DT'nin 20 oyunun provalarına başladığını, sezon başında görevsiz bekleyen pek çok sanatçının aktif duruma getirildiğini dile getirdi. Merter, 9 yeni oyunun çalışmalarına da başlandığını ifade etti.
ÖNCEKİ HABER

Önce kadınlar ve çocuklar

SONRAKİ HABER

'Demokratik Cumhuriyet' sağdan gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa