09 Kasım 1999 22:00

Toptan, Çiller'e resmen rakip

DYP'nin 20 Kasım'da yapılacak 6. Olağan Büyük Kongresi'ne 11 gün kala, Bartın eski Milletvekili Köksal Toptan, genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Paylaş
Toptan, Çiller'e resmen rakip
DYP'nin 20 Kasım'da yapılacak 6. Olağan Büyük Kongresi'ne 11 gün kala, Bartın eski Milletvekili Köksal Toptan, genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Toptan'ın adaylığını açıklamasıyla 20 Kasım'da yapılacak olan genel kongrede genel başkanlığa aday olanların sayısı 7'ye yükseldi.
Büyük kongreye "Güven, itibar, iktidar" sloganıyla hazırlanan Toptan'ın basın toplantısına, DYP Genel Başkan Yardımcısı Rıza Akçalı, Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri Meral Akşener, Ergün Özkan, Veli Andaç Durak, İsmail Kalkandelen, Haluk Yıldız, Yusuf Bacanlı, milletvekilleri Mehmet Gözlükaya, Kadir Bozkurt, Yener Yıldırım ve bazı eski milletvekilleri ile teşkilat yöneticileri de katıldı.
Toptan'ın konuşma yapacağı parti merkezinin giriş katındaki kürsünün arkasında yer alan Tansu Çiller imzalı "Yeter hak milletindir" ifadesi Türk Bayrağı asılarak kapatıldı. Genel Merkez'e gelişinde "Geliyor, geliyor büyük başkan geliyor", "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılanan Toptan, bir süre izdiham yaşanması nedeniyle konuşmasına partilileri uyararak başladı.
Türkiye'nin siyasi ve ekonomik sorunlarına değinen Toptan, ülkenin sorunlarını çözmek için başlattıkları hareketin 1. gününde olduklarını söyledi. DYP'ye getirecekleri yeni yönetim anlayışından da söz eden Toptan, GİK'in teşkilat ağırlıklı olacağını, gençlik ve kadın kurullarının etkin hale getirileceğini belirtti.
Yarış 20 Kasım'da
20 Kasım'da yapılacak olan DYP Genel Kongresi'nde, 7 aday genel başkanlık için yarışacak. Tansu Çiller, Servet Harputoğlu, İsmet Seteroğlu, Giray Balcı, Nurullah Aydın, Mehmet Dülger ve Köksal Toptan'ın aday olduğu Kongre'de, Çiller'in kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.
ÖNCEKİ HABER

Liderler zirvesi bugün

SONRAKİ HABER

Türk-İş genel başkanlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...