09 Kasım 1999 22:00

İzmir EKM'de çocuk kulubü kuruldu

İzmir Evrensel Kültür Merkezi(EKM) bir çocuk kulübü kurdu. İsteyen her anne ve baba, yaşları 5'le 10 arasındaki çocuklarını, cumartesi günü merkezin Rıfat Ilgaz Kitaplığı'na getirecekler.

Paylaş
İzmir EKM'de çocuk kulubü kuruldu
Erol Teslim
İzmir Evrensel Kültür Merkezi(EKM) bir çocuk kulübü kurdu. İsteyen her anne ve baba, yaşları 5'le 10 arasındaki çocuklarını, cumartesi günü merkezin Rıfat Ilgaz Kitaplığı'na getirecekler. Saat13.30 ile 16.30 arasında çocuklar burada olacak. Çocuk Kulübü'nü yönetecek olan Evrensel gazetesi yazarlarından Bülent Habora çocuk kulübü hakkında bilgiler verdi.
Nereden çıktı bu çocuk kulübü ?
Bir gün, çok sevdiğim ve saydığım dostum Nermin Aday'la konuşurken doğdu bu düşünce. Nermin Hanım, çocukların gençlerin biraz çocukların kitaptan uzak oluşunu gündeme getirdi. 'Ne yaparız acaba çocuklara kitabı sevdirmek için' derken, iş döndü, dolaştı, Evrensel Kültür Merkezi'nin öncülüğünde bu işe girişmeye geldi.
Neden 'çocuk' kulubün yönetimini istediniz?
Hani 'Arkadan itme' var ya, işte öyle oldu. Önce Nermin Hanım arkadan itti, sonra Evrensel Kültür Merkezi'nin yöneticisi Emine Uyar. Ben de hazırdım zaten. 60'ına merdiven dayayan, hatta o merdivenin en üst basamağında olan insanlar, biraz da çocuklarına dönüyorlar galiba. İki, beş ya da on, hangi yaşta olursa olsun, çocuklarla iletişim kuracağıma inanıyorum. Ayrıca ben onlara öğreteceğim, onlar da bana. Karşılıklı alış-veriş anlayacağınız...
Neler yapacaksınız ?
Neler mi? Çok şey... Önce sevgi, barış, dostluk. Öncelikler bitmiyor bir türlü. Ve tabii 'kitap sevgisi' Adım gibi biliyorum, pırıl pırıl çocuklar gelecek. Onlarla çocuk olacağım, onlarla genç olacağım ve onlarla yaşlı olacağım. Biliyorum, beni oyuna getirmeye çalışacaklar. Oyun da oynayacağız birlikte Kitapları seveceğiz. Masal anlatacağız birbirimize. Kitapları seveceğiz. Anılarımızı paylaşacağız.
Belki Mehmet Esatoğlu amcalarını, Gülsen Tuncer teyzelerini getireceğiz. Bu amcalar teyzeler çocuklarımıza oyunlar oynayacaklar, şarkılarını, şiirlerini söyleyecekler -laf aramızda bu ön mesaj yerini bulur umarım - Sevgili Güngör Gençay'ı, Sennur Sezer'i, Adnan Özyalçıner'i çağıracağız. Söz konusu çocuklan olunca, onlar koşa koşa gelirler.
Anneler, babalar için neler söyleyeceksiniz ?
Valahi anneler, babalar şöyle bir düşünürlerse, çocuklarını seve seve getirirler. Çünkü, tam üç saat boyunca karı koca, dilediklerini yapacaklar. İster alışveriş yaparlar, isterlerse felekten bir üç saat çalıp el ele, örneğin Kültür Park'da gezerler, Kordon'da dolaşırlar. İsterlerse sinemaya giderler.
Çocuk kulübünün geleceğini nasıl görüyorsunuz ?
Futbolcu deyimiyle, ben 'Pası attım', bu pası değerlendirmek annelere, babalara düşüyor.
ÖNCEKİ HABER

Tanilli, aydınlanmayı anlattı

SONRAKİ HABER

ADT oyunları turnede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa