06 Kasım 1999 22:00

Mavi Akım ertelendi

Ecevit'in sancılı başlayan Moskova gezisinde ABD'nin karşı çıktığı Mavi Akım Doğalgaz Projesi imzalanmadı.

Paylaş
Mavi Akım ertelendi
Başbakan Bülent Ecevit'in sancılı başlayan Moskova gezisinde ABD'nin karşı çıktığı Mavi Akım Doğalgaz Projesi imzalanmadı. Taraflar projenin iptal edilmediğini, ancak bazı pürüzlerin giderilmesi için imzasının ertelendiğini ifade ettiler. Gezinin en önemli ekonomik ayağı sürüncemede kalırken, Ecevit ve Putin "Terörizmle Mücadele İşbirliği Ortak Deklarasyonu"nu imzalamakla yetindiler.
Rusya gezisini dün tamalayan Ecevit, Moskova Hükümeti Başbakanı ve Moskova Belediye Başkanı Yuri Lujkov'u ziyaret ederek bir süre görüştü. Moskova Belediye binasında gerçekleşen görüşme sırasında, Başkan Lujkov, Türk delegasyonu arasında iyi ilişkilerinin bulunduğu Türk müteahhitlik firmalarının temsilcilerinin yer almasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.
TOBB, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Rus ortaklığı ile inşa edilecek olan Moskova'daki Türk Ticaret Merkezi'nin temeli Ecevit ve Moskova Belediye Başkanı Yuri Lujkov tarafından atıldı. Ecevit, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin son yıllarda büyük boyutlara ulaştığını belirtti.
Ecevit ve beraberindeki resmi heyet daha sonra Rusya Başbakan Yardımcısı Vlademir Şerbak tarafından resmi törenle uğurlandı.
ÖNCEKİ HABER

FP'nin İsrail sevgisi

SONRAKİ HABER

Elazığ Gübre Fabrikası kapatılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...