06 Kasım 1999 22:00

Tamil gerillaları bir kasabayı daha aldı

Sri Lanka'da yönetime karşı savaşan Tamil Eelam Kurtuluş Kaplanları'nın, bir haftadır süren şiddetli çatışmalardan sonra kuzeydeki bir kasabayı daha ele geçirdiği bildirildi.

Paylaş
Tamil gerillaları bir kasabayı daha aldı
Sri Lanka'da yönetime karşı savaşan Tamil Eelam Kurtuluş Kaplanları (LTTE)'nın, bir haftadır süren şiddetli çatışmalardan sonra kuzeydeki bir kasabayı daha ele geçirdiği bildirildi. Tamil gerillarının radyosu "Kaplanın Sesi"nin verdiği haberde, gerillaların, Mankulam kasabasını aldıktan sonra Kanagarayankulam kasabasını da ele geçirdiği belirtildi. Başkent Colombo'nun 220 kilometre kuzeydoğusunda hükümetin denetimindeki Vavuniya kasabası sakinleri, ordunun, gerillaların saldırısı nedeniyle bölgeden çekilmek zorunda kaldığını söylediler.
Gerillaların önceki gün Londra'daki bürolarından yaptıkları açıklamada da, gerilla birliklerinin Mankulam bölgesini ele geçirdiği, çatışmalarda yüzlerce askerin öldürüldüğü ya da yaralandığı kaydedildi.
1000 asker öldü
Açıklamada, gerillaların, 24 saat süren çatışmalardan sonra Karupaddamurippu ve Olumadu bölgesindeki askeri üsleri ele geçirdikleri de belirtildi. Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise çatışmaların kuzeydeki Wanni bölgesinde sürdüğü, askerlerin güneydeki Oddusuddan ve Nedunkerni'de ileri savunma hatları oluşturduğu bildirildi. Savunma Bakanlığı, çatışmalarda 107 askerin öldüğünü, 645 askerin de yaralandığını belirtirken, gerilla kaynakları 1000 askeri öldürdüklerini, kendi kayıplarının ise 82 olduğunu kaydediyorlar.
ÖNCEKİ HABER

ABD kalkanı kaygılandırıyor

SONRAKİ HABER

Roman işçisinden kararlılık gösterisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...