05 Kasım 1999 22:00

Demiryol-İş'te iki liste yarışacak

Demiryol-İş'in bugün başlayıp iki gün sürecek 6. Olağan Genel Kurulu'nda iki listenin yarışması bekleniyor.

Paylaş
Demiryol-İş'te iki liste yarışacak
Sultan Özer
Kayyum yönetimindeki Demiryol-İş Sendikası'nın bugün başlayacak olan 6. Olağan Genel Kurulu'nda beş kişilik yönetim için iki listenin yarışması bekleniyor. Listeler üzerinde pazarlıklar sürerken, bazı delegeler iki ayrı listenin yerine tek bir listenin çıkmasını isterken, bazı delegeler de mevcut adaylarla listenin teke düşmesinin mümkün olmadığını ifade ediyorlar.
Genel başkanlığa adaylığını açıklayan Sakarya Şube Başkanı Ergun Atalay'ın listesinde Adana Şube Başkanı Edip Gülnar'ın yer alması netleşirken, Ankara Şube tarafından belirlenecek bir adayın da bu listede yer alacağı ifade ediliyor. Atalay'ın listesinin ayrıca İstanbul, Erzurum ve İzmir delegeleri tarafından da desteklendiği dile getiriliyor.
Eski Genel Sekreter Nurettin Girginer'in başkanlığında da liste hazırlıklarının sürdüğü, Afyon Şube Başkanı Muharrem Uslu ve Sivas Şube'den Recep Fil'in bu listede yer almasının söz konusu olduğu ifade ediliyor. Listelerde yer alacak diğer adaylar için ise henüz pazarlıkların sürdüğü, ama kimi delegelerin dile getirdiği "listenin tekleştirilmesi" talebinin, mevcut adaylarla mümkün olmadığı belirtiliyor.
Yine yönetim için adaylığı kesinleşen Kayseri Şube Başkanı ve eski Mevzuat Sekreteri Yakup Arslan'ın ise Girginer'in listesinde yer alabileceği gibi bağımsız olarak da seçime katılabileceği söyleniyor.
Ergun Atalay'ın listesini destekleyen İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz, Demiryol-İş Sendikası'nın ayakları üzerinde durabilmesini, kaybolan prestijini yeniden kazanmasını sağlayacak bir yönetimin gelmesini istediklerini söyledi. Sendikaya yeni kan, heyecan getirecek namuslu, dürüst insanlara ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Ervüz, "Bu tabloyla giderse Demiryol-İş bunları yine yaşayacak. Çünkü geçmiş geleceğin aynasıdır" dedi.
'Suçlular aklanmadı'
İsimlerinin yazılmasını istemeyen bazı delegeler ise, yıpranmış bir sendikada güçlü bir yönetimin olması gerektiğini belirterek, her kesimden insanların bulunacağı tek liste üzerinde anlaşma sağlanmasını istediler.
Kulislerde adaylığından söz edilen Malatya Şube Başkanı ve eski Eğitim Sekreteri Nurettin Öndeş ise adaylığının kesinleşmediğini söyledi. Sendikada olağanüstü kongreden sonra haksızlıklar, yolsuzluklar yapıldığını ve buna tavırlarının olduğunu belirten Öndeş, Demiryol-İş'te asıl suçluların işçi sınıfı nezdinde aklanmadığını söyledi. Sendikada kirlenmişliğe dikkat çeken Öndeş, "Bu genel kurulda olmasa bile, işçi sınıfı ileride emeğin temsilcisi, gerçek sendikacıları işbaşına getirerek bu kirliliği temizleyecektir" dedi.
Aday olanların birlik ve beraberliğe yönelik değil, kişisel menfaatler için aday olduklarını belirten Öndeş, teşkilat yararına, temsil ettikleri işçi sınıfı yararına bir anlayış ve ilke olmadığı için tek tek adaylar üzerinde fikir beyan etmeyeceğini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Zeytinburnu Belediyesi işçileri

SONRAKİ HABER

Tersane işçisi kürek mahkûmu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...