05 Kasım 1999 22:00

Zeytinburnu Belediyesi işçileri

   direnişe başladı

Paylaş
Zeytinburnu Belediyesi işçileri
    direnişe başladı
Zeytinburnu Belediyesi'nde işten atılan sekiz işçi, işe geri dönmek talebiyle direnişe geçti. Zeytinburnu Belediyesi bahçesinde dün sabah saat 10.00'da çadır kuran işçiler, onurları ve işleri için mücade edeceklerini dile getirdiler.
İşten atılan işçilerden Erdinç Öztunç, Zeytinburnu Belediyesi'nin İstanbul'da geliri en yüksek beş belediye arasında olduğu, üstelik çalıştırılan işçi sayısının da az olduğunu ifade etti. Öztunç, "Belediyeler birbirlerinden kopya çekerek işçileri işten atıyorlar" dedi. Zeytinburnu Belediyesi'nde 12 yıldır çalışan Öztunç, işten atmaları insanlık dışı bulduğunu belirtti. İşçilerin ücretlerinin ödenmemesinin ve işten atılmalarının gerekçesinin "maddi sıkıntı" olduğunun ileri sürüldüğünü hatırlatan Öztunç, buna karşın son zamanlarda belediye için alınan turnikelere 160 milyara ödendiğine dikkat çekti.
Yusuf Lale isimli işçi ise 22 yıldır Zeytinburnu Belediyesi'nde çalışıyor. İki çocuk babası olan Yusuf Lale, "Onurum ve ekmeğim için sonuna kadar mücadale edeceğim" dedi. Kızı işten atılan Hanifi Morsümbül ise işten atılmaların "ezmek" olduğunu belirterek, "Başka zaman Müslümanım diye geçiniyorlar" diye konuştu. Morsümbül, yanlızca kızı için değil, işten atılan herkese destek vermek için geldiğini söyledi.
Zeytinburnu Belediyesi'nde salı günü işten atılan 8 arkadaşları için eylem yapan işçiler, aylardır verilmeyen ücretlerinin ödenmesi de talep etmişlerdi.
Bu amaçla belediye binasını işgal eden yüzlerce işçi, Belediye Başkanı Murat Aydın, işçilerin geri alınacağı ve ücretlerin ödeneceği sözü vermesi üzerine eylemi sona erdirmişlerdi. Ancak belediye başkanı sözünü tutmayarak, ücretleri ödemedi ve işçileri yeniden işten attı. Konuyla ilgili olarak Belediye-İş yöneticileri ile belediye arasında önceki gün yapılan görüşmelerden de bir sonuç alınamadı.
ÖNCEKİ HABER

Kışlalı suikastinin sürpriz tanığı

SONRAKİ HABER

Demiryol-İş'te iki liste yarışacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...