05 Kasım 1999 22:00

Kitap fuarı başladı

18. İstanbul Kitap Fuarı dün düzenlenen törenle başladı. "Yeni Bin Yılın Eşiğinde Türkiye'de Aydınlanma" ana temalı fuarın onur konuğu ise Server Tanilli.

Paylaş
Kitap fuarı başladı
TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ'nin düzenlediği 18. İstanbul Kitap Fuarı, ziyarete açıldı. Fuarın ön açılışı ise etkinliğin bu yılki "Onur Yazarı" Prof. Dr. Server Tanilli tarafından yapıldı.
Tepebaşı'ndaki TÜYAP İstanbul Sergi Sarayı'nda düzenlenen ve ana teması "Yeni Bin Yılın Eşiğinde Türkiye'de Aydınlanma" olan fuara bu yıl 256 yayınevi katılacak. Toplam 72 kültür ve sanat etkinliğinin yer alacağı fuarda, aydınlanmadan toplumsal yaşama kadar geniş bir konu yelpazesi içinde gerçekleştirilecek konferans, söyleşi, ödül töreni, açık oturum ve panellere yaklaşık 200 yazar, sanatçı, bilim adamı, gazeteci ve politikacı konuşmacı olarak katılacak. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve yayınevi stantlarında yüzlerce yazarın okurlarıyla buluşup kitap imzalayacağı fuarda, bu yıl çeşitli ülkelerden çok sayıda yabancı yazar da yer alacak. Giriş ücreti 750 bin lira olarak belirlenen fuarda, öğrenci, öğretmen ve öğretim görevlilerinden geçen yıllarda olduğu gibi ücret alınmayacak.
Yabancı konuklar
Fuara her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli ülkelerden yazarlar konuk olarak katılacak. Kitapseverler fuar süresince Bulgaristan'dan Lubomir Levtchev, İtalya'dan Cristina Comencini, Almanya'dan Marianne Sparr, Yunanistan'dan Takis Teodoropulos, Fransa'dan Tahar Ben Jelloun, Jacques Lacarriere, Chrıstıne Delphy, Daniel Pennac ve Jean Claude Kebepciyan ile tanışma olanağı bulacaklar.
18. İstanbul Kitap Fuarı'nın etkinlikleri arasında, "Sosyal Demokrasi 3. Yol Tartışması", "Türkiye'nin Gelişiminde İrtica", "20. Yüzyılı Nasıl Değerlendirmeli", "Türkiye Deprem Politikası", "2000'e Doğru Türk Edebiyatı" "Edebiyatçının Yaratıcılığı, Sorumluluğu ve Yazar Öğütleri", "Aydınlanma Sürecinde Batı ve İrtica", "21. Yüzyılın Eşiğinde Nasıl Bir Okul ve Üniversite İstiyoruz?" ve "21. Yüzyılın Eşiğinde Nasıl Bir Anayasa İstiyoruz?" başlıklı paneller ile yazar, gazeteci ve aydınların katılacağı söyleşiler yer alacak.
ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da vahşi saldırı

SONRAKİ HABER

Selçuk Baran için küçük bir öykü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...