04 Kasım 1999 22:00

HADEP heyetine polis engeli

Kürt illerindeki gezisine devam eden HADEP heyeti dün Dersim'deydi. Şehre girişte parti konvoyunun araçlarından parti bayrak ve flamaları toplandı.

Paylaş
HADEP heyetine polis engeli
Kürt illerindeki gezisine devam eden HADEP heyeti dün Dersim'deydi. Şehre girişte polis aramasına takılan ve araçlarından parti bayrak ve flamaları toplanılan parti konvoyunun şehirde tur atması da polis tarafından yasaklandı.
Dersim-Elazığ arasındaki Seyitli Köprüsü'nde polisler tarafından aranan HADEP Genel Başkanı Ahmet Turan Demir ve beraberindeki heyeti karşılamaya gelen araç konvoyunun bayraklarına el konuldu ve bu araçların korna çalması yasaklandı. Şehir Merkezi'ne ve Şehir Çarşısı'na girmeleri de yasaklanan konvoy, engellemeler dolayısıyla doğrudan parti il merkezine gitmek zorunda kaldı. Burada çok sayıda polis ve 150 kadar partili tarafından karşılanan HADEP heyetinin konuşma yapmasına izin verilmedi. Bunun üzerine parti genel başkanı Ahmet Turan Demir, il binalarının bulunduğu iş hanının içinde partililere hitaben bir konuşma yaptı.
"Kimliğimiz tanınmalı"
Demir, yaptığı konuşmada Kürtlerin dışında da barışa özlem duyanlar olduğunu belirtti. Barışa gölge düşürmek isteyenlerin çabalarının boşuna olduğunu belirten Demir, "Halkın mücadelesi ile kurulacak olan demokratik cumhuriyet ekseninde Kürtlerin kimliği tanınmalı, kültürümüz önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır" dedi. Demir'in konuşması sık sık "Barış hemen imdi", "İdama hayır" sloganları ile kesildi.
ÖNCEKİ HABER

Susurluk hiçbir şeyi değiştirmedi

SONRAKİ HABER

Beyoğlu Belediyesi işçisi yalanları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa