04 Kasım 1999 22:00

Doğalgazda Gökçek mucizesi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, doğalgazın dolara endeksli arttığını iddia ederken, son 10 ayın rakamları, doğalgazın dolardan yüzde 30 fazla arttığını ortaya koydu.

Paylaş
Doğalgazda Gökçek mucizesi!
Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, doğalgazdaki artış oranının dolara endeksli olarak belirlendiğini iddia ederlerken, bu yılın 10 aylık döneminde oluşan rakamlar, doğalgaz fiyatının dolardan yüzde 30 daha fazla arttığını ortaya koydu.
EGO Genel Müdürlüğü'nce ocak ayında metreküpü 63 bin 170 liradan satılan doğalgazın fiyatı, her ay yapılan artışlar sonucu kasım ayı başında 111 bin 161 liraya yükseldi.
Doğalgaz fiyatının ABD Doları'na endeksli olduğunu söyleyen EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri, BOTAŞ'tan aldıkları rakama sabit hizmet giderlerinin eklenerek satıldığını ileri sürdüler.
Büyükşehir belediyesinin resmi rakamları ile dolar ve enflasyonun 10 aylık değer artışı seyri karşılaştırıldığında, doğalgazdaki artışın makul oranların çok üzerine çıktığı görülüyor.
Dolardaki artış, yılbaşından kasım ayı başına kadar yüzde 45.82 olarak gerçekleşirken, ocak-ekim döneminde enflasyon oranının tüketici fiyatlarında yüzde 52.9, toptan eşyada da yüzde 46.5 arttığı, ancak doğalgaz fiyatına yapılan zamların ocak-kasım ayı başı arasında yüzde 75.97'yi bulduğu dikkati çekiyor.
Öte yandan, Ankara'da kömür satmaya yetkili tek kuruluş olan BELKO Genel Müdürlüğü de, kasım ayı kömür satış fiyatlarını belirledi.
Böylece, yılın başında açıkta satılan kalorifer kömürünün tonu 55 milyon lira iken kasım ayında 85 milyon lirayı, 60 milyon lira olan paket kömürün tonu da 95 milyon lirayı buldu.
ÖNCEKİ HABER

Enerji krizi aldatmacası

SONRAKİ HABER

Mezarda emekliliğe iptal davası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa