03 Kasım 1999 22:00

Aytaç Durak hakkında suç duyurusu

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 950 işçi 5 aydır ücretlerini eksik ödeyen Belediye Başkanı Aytaç Durak ile Hesap İşleri Daire Başkanı'nı Valilik'e şikâyet etti.

Paylaş
Aytaç Durak hakkında suç duyurusu
Adana Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 950 işçi 5 aydır ücretlerini eksik ödeyen Belediye Başkanı Aytaç Durak ile Hesap İşleri Daire başkanı Selçuk Özkök'ü Adana Valiliği'ne şikâyet etti. İşçiler, valiliğe verdikleri bir dilekçe ile yasaları çiğneyerek maaşlarını ödemeyen Aytaç Durak hakkında işlem yapılmasını ve dava açılmasını istediler.
İşçilerin tamamı imzaladı
İşçilerin tamamı tarafından imzalanan dilekçe, Belediye İş 1 No'lu Şube Başkanı Ali Umar, yönetim kurulu üyeleri ve işyeri temsilcilerinden oluşan 20 kişi tarafından dün valiliğe ulaştırıldı. Dilekçede, toplu iş sözleşmesi gereği almaları gereken maaş ve ikramiyeleri alamadıkları için mağdur duruma düştükleri ifade edilerek, bu durumun işverenin kötü niyetinden kaynaklandığı belirtildi.
Ayrım yapılıyor
Belediye bünyesinde çalışan işçiler ile belediyenin diğer alacaklıları arasında ayrım yapıldığı belirtilen dilekçede, "Bu durum, İş Yasası ve Anayasa'ya aykırıdır. Belediye başkanı da memur olduğu için Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerine muhalefet suçu işlemektedir" denildi.
Belediyelerin, yıllık bütçelerine uymalarının zorunlu olduğu kaydedilen dilekçede, aksi durumda İl İdare Komisyonu kararı ile yargılanmalarının gerektiği ifade edilerek, "Kasasında para olduğu halde işçimizin maaşlarını ödemeyen, eşitlik ilkelerine uymayan ve görevini kötüye kullanan, büyükşehir belediye başkanı ve muhasebe müdürü hakkında yargılama kararı verilmesi zaruret olmuştur" görüşüne yer verildi.
ÖNCEKİ HABER

KSB'den deprem bölgesinde

SONRAKİ HABER

Eskişehir Demokrasi Platformu'ndan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa