03 Kasım 1999 22:00

Yargıtay Başkanı Selçuk

   Çiller'den destek istedi

Paylaş
Yargıtay Başkanı Selçuk
   Çiller'den destek istedi
Yargıtay Başkanı Sami Selçuk DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'i ziyaret ederek, yargının sorunlarının çözümü, Meclis'ten çıkarılacak yasalar ve Anayasa değişikliği için destek istedi.
Çiller, saat 10.00'da yapılacak görüşmeye geç gelerek Selçuk'u bekletti. Görüşmenin başlangıcında basına bir açıklama yapan Çiller, "Ülkemizin diyaloğa, uzlaşmaya ihtiyaç duyduğu bu dönemde böyle bir ziyareti son derece zamanlı buluyorum" diyerek ziyaretten dolayı memnun olduğunu söyledi. Selçuk da yargının çok önemli sorunları olduğunu bunların ertelene ertelene ağırlaştığını belirterek, bu sorunları sunmaya geldiğini bildirdi. Selçuk, siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu belirterek bu nedenle siyasi partilerin genel başkanlarını ziyareti zorunlu gördüğünü vurguladı.
Selçuk bir gazetecinin "Meclis'te bulunan herhangi bir yasa için somut olarak destek isteyecek misiniz" şeklindeki sorusu üzerine, "Yargının sorunlarını görüşeceğiz" demekle yetindi. Af Yasası konusundaki soruya karşılık, Af Yasası'nı görmediği için yorum yapamayacağını söyleyen Selçuk, Meclis'teki Anayasa değişikliği çalışmalarını yeterli bulup bulmadığına ilişkin soruya karşılık da Çiller ile bu konuyu da görüşeceklerini bildirdi. Selçuk, adli yılın açılışında yaptığı konuşmanın kitap haline getirildiğinin anımsatılarak piyasada satılıp satılmayacağının sorulması üzerine de piyasada dağıtıldığını, ancak Vural Savaş gibi satmayı düşünmediğini bildirdi.
ÖNCEKİ HABER

FP: Evcil konuşursa Susurluk çözülür

SONRAKİ HABER

KSB'den deprem bölgesinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...