03 Kasım 1999 22:00

FP: Evcil konuşursa Susurluk çözülür

FP Genel Başkan Yardımcısı Candan, Evcil'in bir bakana rüşvet verdiklerine ilişkin sözleriyle ilgili olarak da sorgulanmasını istedi.

Paylaş
FP: Evcil konuşursa Susurluk çözülür
FP Genel Başkan Yardımcısı Veysel Candan, Erol Evcil'in uçak alımları sırasında bir bakana ve yandaşlarına rüşvet verdiğine ilişkin açıklamalarını anımsatarak, Evcil'in bu konuda sorgulanmasını istedi. Candan, "Evcil konuşursa Susurluk çözülür, hükümet çözülür, Evcil mutlaka korunmalı, susturulmamalı, cezaevinde başına bir şey gelmemeli" dedi.
Candan, düzenlediği basın toplantısında, THY ile ilgili araştırma önergesinin genel kurulda reddedilmesini Evcil'in de tanık olduğu siyaset-mafya ilişkilerine bağladı. Candan, THY'nin zarar etmesine karşın bilançolarındaki muhasebe oyunlarıyla kâr ediyormuş gibi gösterildiğini, iki personeli tarafından Cayman Adaları'nda kurulan naylon bir şirket aracılığıyla pahalıya uçak kiralanarak zarar ettirildiğini ve son olarak da uçak alımlarında usulsüzlük yapıldığını söyledi. Candan, Eximbank kredisiyle 1 milyar 339 milyon dolara 49 uçak alındığını anımsatarak, Erol Evcil'in daha önce bir televizyonda canlı yayında, "Uçak alımlarıyla ilgili 55 milyon dolar İsviçre'de bir bankaya yatırıldı. Zamanın bir bakanına ve yanındakiler kişilere takdim edildi. Ben buna bizzat şahidim" şeklindeki açıklamasını anımsattı. Candan, yargının bu açıklamayı ihbar kabul ederek Evcil'e bu konuda da soru yöneltmesini isteyerek, "Erol Evcil mutlaka konuşmalı, Evcil konuşursa Susurluk çözülecek, THY da çözülecektir. Susurluk çözülürse hükümet de çözülecektir. Araştırma komisyonu kurulsaydı zaten hükümet düşecekti" diye konuştu.
'Evcil susturulmamalı'
Evcil'in sözünü ettiği bakanın hâlâ hükümette olduğunu vurgulayan Candan, THY ile ilgili araştırma önergesine daha önceden destek veren isimlerin önceki akşam genel kuruldaki görüşmeler sırasında yapılan kulisle engellendiğini bildirdi. Candan, bunun nedeninin siyaset-mafya ilişkilerinin ortaya çıkarılmasının engellenmek istenmesi olduğunu belirterek, kendisine de bazı aracıların gelerek THY konusunda araştırma komisyonu kurulmamasını istediğini aktardı. Candan, bu nedenle Evcil'in açıklamalarının çok önemli olduğunu vurgulayarak, Evcil'in can güvenliğinin sağlanmasını istedi. Candan, "Erol Evcil mutlaka korunmalıdır, susturulmamalıdır. Cezaevinde başına bir şey gelmemelidir" dedi.
ÖNCEKİ HABER

'Susurluk bütün alanlarda yaşıyor'

SONRAKİ HABER

Yargıtay Başkanı Selçuk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...