15 Ağustos 2011 09:13

Alabaş: Zarardan yönetenler sorumludur

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Yönetim Kurulu adına bir basın açıklaması yaparak, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) zararından çalışanların sorumlu tutulamayacağını söyledi.İşçilerin kendilerine gösterilen işi, verilen görevi yaptığını ve işini yapmay

Alabaş: Zarardan yönetenler sorumludur
Paylaş

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Yönetim Kurulu adına bir basın açıklaması yaparak, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) zararından çalışanların sorumlu tutulamayacağını söyledi.

İşçilerin kendilerine gösterilen işi, verilen görevi yaptığını ve işini yapmayanları işverenin cezalandırma hakkının bulunduğunu hatırlatan Alabaş, “Zarar söz konusu olduğunda öncelikle yönetenler sorumludur” dedi.

TTK’nın üretiminin artması, çalışanların daha verimli olabilmesi ve zararın azalarak Kurumun kendi ayakları üzerinde durabilmesi için sendika olarak her zaman mücadele verdiklerini ve her ortamda önerilerini ortaya koyduklarını belirten Alabaş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Ne zaman TTK’nın zararı tartışılsa belirli çevreler hemen çalışanları suçlamaya başlıyor. Kurum yöneticileri de yeterli açıklama yapmadan, işçilik giderlerinin fazla olduğunu belirterek bir anlamda bu görüşlere çanak tutuyor. Evet, TTK’nın en büyük gideri işçilik gideridir. Çünkü TTK emek yoğun çalışan bir kurumdur. Yani, makineleşme olanakları sınırlıdır. Bu hep böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır ve birinci sırada işçilik giderleri yer alacaktır.” (Zonguldak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Genç'e yumurta atan BDP'li tutuklandı

SONRAKİ HABER

AKP de CHP de suç ortağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...