03 Kasım 1999 22:00

Memur her yerde eylemde

Hükümetin, memur maaşlarına öngördüğü %15'lik zammı kabul etmeyeceklerini dile getiren yaklaşık 1000 kamu emekçisi, Aksaray'da toplanarak hükümeti protesto etti.

Paylaş
Memur her yerde eylemde
Hükümetin, memur maaşlarına öngördüğü yüzde 15'lik düşük artışı kabul etmeyeceklerini dile getiren yaklaşık 1000 kamu emekçisi, Aksaray Metro önüne toplanarak hükümeti protesto etti.
"Kutu kutu çeteler, bütçemizi yediler", "Kandilli söyledi, bu hükümet göçecek", "SSK ve tahkim uyum yasalarına hayır" dövizlerini taşıyan kamu emekçileri, sık sık, "Sadaka değil toplusözleşme", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "Zafer direnen emekçinin olacak", "İşçi memur el ele genel greve", "Çeteler halka hesap verecek" sloganları attılar. Bakırköy Sümerbank işçileri, Belediye-İş İstanbul şubeleri, Genel-İş İstanbul 5 No'lu Şube, TÜMTİS Genel Başkanı Sabri Topçu, Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Hava-İş yöneticileri ve EMEP İstanbul İl Başkanı Cevriye Aydın'ın da destek verdiği eylemde konuşan KESK Genel Başkanı Siyami Erdem, hükümetin sermayenin istemleri doğrultusunda kararlar aldığını söyledi. 2000 yılına ilişkin bütçe tasarısının Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldüğünü hatırlatan Erdem, "Tasarıyla bir kez daha görülmektedir ki; hükümet gücünü halktan değil IMF'den almakta ve dışarıdan yönetilmektedir" dedi.
Kamu emekçilerinin bütçeden en fazla etkilenen kesimlerin başında geldiğini ifade Erdem şöyle devam etti:
"Hemen hemen her hükümet tarafından yapılan, 'Enflasyona ezdirmeyeceğiz' açıklamalarının ne kadar yalan olduğunu yaşayarak öğrendik. Son 10 yıllık sürede maaşlarımız sürekli erimiş ve 100 liramız 20 liraya düşmüştür."
Çeteler işbaşında
Hükümetin emekçi karşıtı tutumunu sürdürmesi halinde 13-14 Kasım ve 20-21 Kasım tarihlerinde bölge mitingleri yapacaklarını belirten Erdem, "Hükümet, geri adım atmamakta direnir ve KESK'i taraf olarak kabul etmezse, kamu emekçileri geniş halk kesimlerini de yanına alarak, 4 Aralık'ta Ankara'da büyük mitingde bulaşacaktır. Ve bütün kamuoyuna duyururuz ki; hükümet akıl ve mantık dışı tutumunu sürdürmeye devam ederse, KESK bütün ülkede hizmet üretiminden gelen gücünü kullanmaktan çekinmeyecektir" diye konuştu.
3 Kasım'ın aynı zamanda Susurluk'ta derin devletin bir yüzünün ortalığa saçıldığı bir tarih olduğunu hatırlatan Erdem, Ahmet Taner Kışlalı'nın öldürülmesine dikkat çekerek çetelerin halen işbaşında olduğunu söyledi.
ÖNCEKİ HABER

IMF bütçesine hayır

SONRAKİ HABER

Ortaklar krizi erteledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...