02 Kasım 1999 22:00

Öğretim elemanları Kışlalı için yürüdü

Çukurova Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrenciler, dün düzenledikleri protesto yürüyüşünde, Ahmet Taner Kışlalı suikastinin aydınlatılmasını istediler.

Paylaş
Öğretim elemanları Kışlalı için yürüdü
Çukurova Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrenciler, dün düzenledikleri protesto yürüyüşünde, Ahmet Taner Kışlalı suikastinin aydınlatılmasını istediler. Öğretim Elemanları Derneği (ÖED) ve Öğretim Elemanları Sendikası (ÖES) Adana şubelerinin çağrısıyla dün düzenlenen yürüyüşe, Sosyal Bilgiler Ünitesi Dekanı Mahir Fisunoğlu ile çok sayıda bölüm başkanı, öğretim elemanı ve öğrenciler katıldı. Saat 12.30'da bir araya gelen öğretim elemanları ve öğrenciler, buradan alkışlarla yürüyüşe geçtiler. Sık sık, "Faili meçhul cinayetler aydınlatılsın" sloganı atan öğretim görevlileri ve öğrenciler, çelenk koydukları Atatürk anıtı önünde basın açıklaması yaptılar.
Meçhullerin failleri ortada
ÖES ve ÖED adına açıklama yapan Öğretim Görevlisi Cahit Aslan, Türkiye'de faili meçhul cinayetlerin günümüze kadar nasıl bir sistematik oluşturulduğunun Susurluk olayı ile tüm kamuoyunca görüldüğünü belirtti. Bu olayların aydınlanmadığı taktirde hem devletin zan altında olduğunu hem de bu olayların devamını önlemenin mümkün olmadığını söyleyen Aslan, yeşil kuşakçıların, hocaların, Kırcı'ya af isteyenlerin, Evcil'e kol gezenlerin, Küçük'ü görevinde tutanların bu meçhullerin failleri olduğunu kaydetti. Aslan, "Terörün amacı, toplumsal kaos yaratmak. Katılım, çoğulculuk ve demokratik gelişmeye ilgili engeller; demokrasi dışı girişimler için gerekçeler oluşturmaktır. Ne yazık ki, sayın Başsavcı da dahil pek çok kişi bu tuzağa düşmektedir. Unutulmamalıdır ki, terör ve karanlık güçlere karşı mücadelenin en etkin yolu, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ile bilim ve aydınlıktan geçmektedir" dedi.
Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Prof. Dr. Kışlalı'nın evinin bulunduğu 704. Sokak'ın ismi, "Kışlalı Sokağı", konutunun yakınından geçen 35. Cadde'nin ismi de oybirliğiyle "Ahmet Taner Kışlalı Caddesi" olarak değiştirdi. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Sahte kimlik olayı soruşturuluyor
Erol Evcil'in sahibi olduğu Eze Zeytincilik AŞ'nin bir dönem üst düzey yöneticiliğini de yapan Bursa Emniyet eski Müdür Yardımcısı Yusuf İlhan'ın kardeşinin yerine bir başka kişinin cezaeevine girdiği iddiaları, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturuluyor.
Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler, konuya ilişkin ihbarın 19 Ekim'de kendilerine ulaşmasının ardından, soruşturma başlattıklarını söyledi. İlk belirlemelere göre Yunus İlhan'ın yerine Vedat Erdoğan'ın cezaevinde yattığının anlaşıldığını anlatan Özler, şöyle konuştu: "Soruşturma derinlemesine devam ediyor. Vedat Erdoğan 2 yıl 4 ay hapis cezasını çekmiş. Ancak bir cezaevine başkasının yerine girmek kolay değil. Bunlar kapsamlı işler. Kimler bu işin içinde araştırıyoruz. En azından, bu şekilde cezaevine girebilmek için, sahte nüfus cüzdanı kullanılması gerekir. Hem Yunus İlhan hem de Yusuf İlhan'ın ifadelerine mutlaka başvuracağız. Her ikisine de henüz ulaşamadık. Soruşturma tamamlandıktan sonra gerekli açıklamalar yapılacak."
ÖNCEKİ HABER

Erol Evcil'in pasaportu

SONRAKİ HABER

Kırka halkı endişeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...