02 Kasım 1999 22:00

Erol Evcil'in pasaportu

   Almanya'dan alınmış

Paylaş
Erol Evcil'in pasaportu Almanya'dan alınmış
Bursa Emniyet Müdürü Aydın Genç, Erol Evcil'in kullandığı sahte pasaportun Almanya'dan alınmış olduğunu söyledi. Evcil'in soruşturmasını yürüten Bursa Emniyet Müdürü Genç, önceki akşam saat 22.30 sıralarında geldiği emniyet müdürlüğü binasından dün sabaha karşı ayrıldı.
Emniyet müdürlüğünden çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Genç, "Evcil'in sahte pasaportunun Eskişehir'den alındığının" doğru olup olmadığı sorusunu da, "Hayır Almanya'dan alınmış, Tokatlı birine ait" diye cevapladı. Genç, gazetecilerin, "Yeni gözaltılar var mı?", "Soruşturma ne aşamada?" sorularını da yanıtsız bıraktı.
Genç, işadamı Hayyam Garipoğlu'nun soruşturma çerçevesinde gözaltına alınarak Bursa'ya getirilip getirilmediğine ilişkin sorulara da, "Hayır. Öyle bir şey yok" yanıtını verdi. Genç, soruşturmanın hangi aşamada olduğuna ilişkin soruları da şöyle yanıtladı: "Bu tahkikatı çarşamba günü sabah saatlerinde DGM Savcılığı'na intikal ettireceğiz. Bu zamana kadar geniş kapsamlı bir tahkikat yaptık, daha da devam ediyor. Ancak tahkikat burada bitmiyor, bundan sonra da devam edecek."
Malki ailesinin ifadesi alındı
İşadamı Nesim Malki'nin eşi Meri Malki, kızı Melissa Malki ve sekreteri Seher Eral'ın ifadesinin alınması tamamlandı. Öldürülen Malki'nin eşi Meri Malki, kızı Melissa Malki ve sekreter Seher Eral, tanıklık için getirildikleri Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün Fomara'daki binasında yaklaşık 7 saat ifade verdikten sonra, müdürlükten ayrıldılar. Meri Malki çıkışta yaptığı açıklamada, içeride Erol Evcil ile yüzleştirilmediklerini belirterek, "İfademize başvurulmak üzere buraya davet edildik ve ifademizi verdik" dedi.
ÖNCEKİ HABER

'Siyasi cinayetlerin tamamı

SONRAKİ HABER

Öğretim elemanları Kışlalı için yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...