15 Ağustos 2011 08:51

Org. Balanlı: TSK tasfiye edildi

İKİNCİ Balyoz davasında hakim karşısına çıkan Org. Bilgin Balanlı, “TSK tasfiye edildi” dedi.  İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri’de görülen İkinci Balyoz Planı davasının duruşmasına Orgeneral Balanlı, Korgeneral Turgut Atman, Tümgeneral İsmail Taş’ın da aralarında bulunduğu 21’i tutuklu sanık ile tutuksu

Org. Balanlı: TSK tasfiye edildi
Paylaş

İKİNCİ Balyoz davasında hakim karşısına çıkan Org. Bilgin Balanlı, “TSK tasfiye edildi” dedi.  İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri’de görülen İkinci Balyoz Planı davasının duruşmasına Orgeneral Balanlı, Korgeneral Turgut Atman, Tümgeneral İsmail Taş’ın da aralarında bulunduğu 21’i tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklar Cumhur Eryüksel, Doğan Uysal, Emin Hakan Özbek, Tülay Delibaş ve Ali Cengiz Şirin katıldı. Duruşmada savunma yapan Orgeneral Balanlı, “Benim de aralarında bulunduğum çok sayıda TSK personeli akla ve vicdana aykırı bir şekilde tutukludurlar. Bu soruşturma ve dava planlı bir komplodur. TSK personeli üzerinden alçakça bir oyun oynanmaktadır. TSK’ya karşı gerçekleştirilen tasfiye başarıya ulaşmış görünüyor” dedi. Sanıklar avukatlarından Ali Fahir Kayacan, hükme katılacak hakim listesinin kendilerine bildirilmesini isteyerek, reddi hakim talebinde bulunacaklarını söyledi.

Sanıkların, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüs” suçunu işledikleri belirtilen iddianamede, Orgeneral Bilgin Balanlı, Korgeneral Turgut Atman, Tümgeneraller İsmail Taş, Nedim Güngör Kurubaş, Bülent Kocababuç, Tuğgeneraller Mehmet Eldem, Mustafa Erhan Pamuk’un da aralarında bulunduğu 28 sanığın, eski TCK’nın 147 ve 61/1. maddeleri uyarınca 15 ile 20’şer yıl arasında hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Siyaset sonbaharda ısınacak

SONRAKİ HABER

Türk: Tutuklu vekiller serbest kalabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...