01 Kasım 1999 22:00

Şanghay Film Festivali sona erdi

Yönetmenliğini Sinan Çetin'in yaptığı "Propaganda" filminin Altın kupa kazandığı 4. Uluslararası Şanghay Film Festivali'nde...

Paylaş
Şanghay Film Festivali sona erdi
Yönetmenliğini Sinan Çetin'in yaptığı "Propaganda" filminin Altın kupa kazandığı 4. Uluslararası Şanghay Film Festivali'nde, ödül kazanan diğer film ve oyunculara da ödülleri törenle verildi.
22-31 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ve 46 ülkeden 226 filmin katıldığı festivalde, 20 film yarışmaya değer bulundu. Yarışmada çeşitli dallarda ödül kazanan film ve sanatçıların ödülleri,
Şanghay'daki Pudong Uluslararası Kongre Merkezi'nde dün akşam düzenlenen törenle dağıtıldı. Rus yönetmen ve Rusya Film Sanatçıları Birliği Başkanı Nikita Mikhalkov, Çinli yönetmenler Şie Jin ve Zhang Yimou ile bazı yerel yöneticilerin verdiği ödüller şöyle:
Norveç filmi "Yönlendirici-The Prompter" Gümüş Kupa; Japon filmi "Yeni Deniz Yolculuğu-The New Voyage"ın yönetmeni Yoji Yamada en iyi yönetmen; Mısır filmi "Gülümse Fotoğraf Daha Güzel Olacak-Laugh, So the Photo Will Be Beautifull"un oyuncusu Ahmet Zeki en iyi erkek oyuncu; Çin filmi "Cengiz Han"da Cengiz Han'ın annesi rolüyle Ai Liya en iyi kadın oyuncu; Yeni Zelanda filmi "Delilerin Topu-The Lunatics' Ball" jüri özel ödülünü aldı.
Festivalde, Sinan Çetin'in yönettiği, başrollerini Metin Akpınar, Kemal Sunal, Meltem Cumbul ve Rafet El Roman'ın paylaştığı "Propaganda" filmi, "En İyi Film" seçilerek "Altın Kupa" ödülünü kazanmıştı.
ÖNCEKİ HABER

ADT altı oyunla turnede

SONRAKİ HABER

Kutan ABD'yi örnek gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...