01 Kasım 1999 22:00

ADT altı oyunla turnede

Ankara Devlet Tiyatrosu oyunları, kasım ayı boyunca Sivas, Adana, İzmir, Antalya ve Konya Devlet Tiyatroları'nda sahnelenecek.

Paylaş
ADT altı oyunla turnede
Ankara Devlet Tiyatrosu, Kasım ayı boyunca altı oyunu sahneleyecek.
Ankara Devlet Tiyatrosu Sivas, Adana, İzmir, Antalya, Konya Devlet Tiyatroları'nın yanısıra Eskişehir Anadolu Üniversitesi'ne turne yapacak.
Ergun Sav'ın yazdığı Ensar Kılıç'ın yönettiği "Vatan Yahut Namık Kemal" adlı oyun 4,5,6 Kasım tarihlerinde Sivas Devlet Tiyatrosu sahnesinde sanatseverlerle buluşacak. Faruk Günuğur, Mine Başaran ve Turgut Demir'in rol aldığı oyunun sahne ve giysi tasarımı Sertel Çetiner, ışık tasarımı Selahattin Çelik tarafından hazırlandı.
Aziz Nesin'in öykülerinden Yücel Erten'in uyarlayıp yönettiği "Azizname'95" adlı oyun 16,17,18,19,20 Kasım tarihlerinde Konak Sahnesi'nde temsil edilecek.
2. Devlet Tiyatroları-Sabancı Ulusal Tiyatro şenliği kapsamında, 11,12,13 Kasım tarihlerinde Adana devlet Tiyatrosu'nda temsil edilecek Bertolt Brecht ile Elizabeth Hauptmann'un birlikte yazdığı "Mutlu Son" adlı oyunu Yücel Erten yönetti. Çetin Tekindor, Alpay İzbırak, Adnan Erbaş, Tülay Artuk, Sunay Altuk, İlham Yazan, Hüseyin Soysalan, Oktay Dal, Tülay Çimenser, Tülay Bursa, Hatice Altan Gençler ve Zerrin Epikmen'in rol aldığı oyunun müziğini Kurt Weill, sahne ve giysi tasarımını Gül Emre, ışık tasarımını Seyhun Ayaş, danslarını ise Salima Sökmen hazırladı.
Georges Feydeau tarafından Türkçeye çevrilen "Bit Yeniği" adlı oyun 17,18,19,20 Kasım tarihlerinde Antalya Devlet Tiyatrosu sahnesinde sanatseverlere sunulacak. "Beni Dünya Kadar Sev" adlı oyun 25,26 Kasım tarihlerinde Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelenecek.
Oyunu Dinçer Sümer yazdı ve yönetti.Gülenay Kalkan ile Tarık Ünlüoğlu'nun rol aldığı oyunun sahne tasarımı Orhan Alpaslan, giysi tasarımı Sevgi Türkay, ışık tasarımı Fahrettin Özen, Ahmet Göktürk Çınar tarafından hazırlandı.
Ankara Devlet Tiyatorları tarafından 24,25,26,27 Kasım tarihlerinde Konya Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenecek "Sultan Gelin" isimli oyunda ise Alptekin Ertürk, Ayla Yıldıran, Alev Buharlı, Rengin Samurçay, Güray Kip, Seval Kip, Mehmet Gürkan, Zafer Güllü ve Neşet Erdem rol alıyor. Cahit Atay'ın yazdığı, İsmet Hüzünlü'nün yönettiği ve promiyerinin 2 Kasım'da yapıldığı oyunun dekorunu Hüseyin Mumcu, kostümünü Berna Yavuz ve ışığını da Ekrem karadağ hazırladı.
ÖNCEKİ HABER

'Özgürlükler' diyarında sanatçı avcılığı

SONRAKİ HABER

Şanghay Film Festivali sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa