15 Ağustos 2011 08:50

Siyaset sonbaharda ısınacak

SİYASET 1 Ekim’de Meclis’in açılmasıyla birlikte ısınacak. BDP ve Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Milletvekilleri’nin Meclis’e gelerek yemin etmelerine dair gündem, yeni anayasa için uzlaşı arayışları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresi ve tutuklu milletvekillerinin durumu ile ilgili tartı

Siyaset sonbaharda ısınacak
Paylaş

SİYASET 1 Ekim’de Meclis’in açılmasıyla birlikte ısınacak. BDP ve Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Milletvekilleri’nin Meclis’e gelerek yemin etmelerine dair gündem, yeni anayasa için uzlaşı arayışları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresi ve tutuklu milletvekillerinin durumu ile ilgili tartışmalar siyaseti hareketlendirecek.

GÜL’ÜN GÖREV SÜRESİ

Önümüzdeki günlerde siyasette en çok konuşulacak konuların arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresi geliyor. Meclis’in açılmasıyla birlikte sonbaharda en çok konuşulacak konuların başında Gül’ün görev süresinin 5 yıl mı ya da 7 yıl mı olduğu tartışmaları geliyor.

1 Ekim’den sonra yeni anayasa çalışmalarına da start verilecek. Meclis’te oluşturulacak uzlaşma komisyonu ile yeni anayasa çalışmaları başlatılacak, ancak partilerin ne ölçüde katılacağı da komisyonun geleceğini baştan belirleyecek.

TUTUKLU VEKİLLERİN DURUMU

Meclis’in açılışıyla tutuklu milletvekillerinin durumu da tekrar tartışma konusu olacak. Meclis tatile girmeden önce AKP ile CHP arasında yemin krizini de çözen mutabakat metni imzalanmıştı. CHP, 1 Ekim’den itibaren hem bu metnin işletilip işletilmediğini takip edecek hem de tutuklu vekillerin durumunu Meclis gündemine taşıyacak. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Bir kedim bile yok!

SONRAKİ HABER

Org. Balanlı: TSK tasfiye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...