01 Kasım 1999 22:00

Mısır uçağında kurtulan yok

ABD'nin JFK Havaalanı'ndan kalktıktan sonra Nuntucket Adası'nın yakınında denize düşen Mısır Havayolları uçağından kurtulan olmadığı belirlendi.

Paylaş
Mısır uçağında kurtulan yok
ABD'nin JFK Havaalanı'ndan kalktıktan sonra Nuntucket Adası'nın yakınında denize düşen Mısır Havayolları uçağından kurtulan olmadığı belirlendi. Kazada, 15'İ mürettebat ve 131 yolcunun yaşamını kaybettiği saptandı.
Meçhul kaza
Uçağın, düşmeden önce herhangi bir SOS işareti vermediğini bildiren yetkililer, bir sabotaj olasılığından söz ederken, uçağın düşmesi için herhangi bir neden olmadığını belirttiler. Mısır Ulaştırma Bakanı İbrahim El Dimeiri, uçağın, aniden ortaya çıkan bir sorun yüzünden düştüğü kanısında olduklarını söyledi. Uçaktaki yolcuların 62'si Mısırlı, 2'si Sudan'lı, 3'ü Suriyeli ve 1'i Şilili. Yolcuların yakınları ABD'ye gelmeye başlarken, Mısır Havayolları, yolcuları tanıyanlar için özel telefon hattı kurdu.
Arama yapılmıştı
Uçakta silahlı korumaların da uçtuğu ve havaalanındaki normal aramalardan sonra, Mısırlı özel koruma görevlilerinin, şüphelendikleri bagajları kontrol ettikleri de bildirildi. Bir hava trafik kontrolörü, uçağın önce 11 bin metre irtifada uçtuğunu, 12 saniye sonraki ikinci radar taramasında, irtifanın 8000 metre civarına, 12 saniye sonra üçüncü radar taramasında ise 6000 metre civarında görüldüğünü ve uçağın, 24 saniye içinde 6000 metreden 5000 metrenin altına düştüğünü söyledi. Uçağın, 1998'de Nova Scotia civarında düşerek 229 işinin ölümüne neden olan, İsviçre uçağının benzeri bir rotayı takip ettiği kaydedildi. Boeing 767 tipi uçağın, Mısır Havayolları tarafından 10 yıl önce olarak alındığı bildirildi.
FBI tarafından, uçakta bulunan yolcuların yakınları arasında soruşturma başlatıldığı, herhangi bir sabotaj ihtimaline karşı bilgi toplanmaya çalışıldığı belirtildi.
ÖNCEKİ HABER

'Ortadoğu Zirvesi' Oslo'da başladı

SONRAKİ HABER

Türkiye'nin kaynakları borca gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...