31 Ekim 1999 22:00

FP heyeti Washington'da

FP Genel Başkanı Recai Kutan, ABD gezisinin ilk durağı olan Washington'a gelişinde yaptığı açıklamada, "Türkiye'de şeriat tehlikesi yoktur" dedi.

Paylaş
FP heyeti Washington'da
FP Genel Başkanı Recai Kutan, ABD gezisinin ilk durağı olan Washington'a gelişinde yaptığı açıklamada, "Türkiye'de şeriat tehlikesi yoktur" dedi. Kutan, beraberinde Abdullah Gül, Temel Karamollaoğlu, Ali Coşkun, Nazlı Ilıcak, Oya Akgönenç, Ertan Yülek ve Necati Çelik'ten oluşan heyetle birlikte geldiği Washington'da, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Kutan, bir soru üzerine, "Türkiye'nin en ciddi problemlerinden biri kavram kavgası. Şeriat, yol demek. Dinlerin kurallarının bütünü. Soruyorlar bize, 'Kol kesilecek mi, baş örtülecek mi?' diye. Türkiye'de bu anlamda bir şeriat düzeni tehlikesi yoktur" diye konuştu.
Her siyasi akımın radikal unsurları olabileceğini belirten Kutan, İslami akımda da radikal olan ve olmayan unsurlar bulunduğunu söyledi. Kutan, "Türkiye'de de İran tipi rejimi isteyen kimse yok mu? Var elbette ama bunlar ya yüzde 1 ya da 2" dedi. Abdullah Gül de, havaalanında, amaçlarının Türkiye'yi Amerika'da şikâyet etmek olmadığını söyledi.
Kaçak Ilıcak da otelde
Kutan ve diğer FP milletvekillerinin Washington'da kaldığı Ritz Carlton otelinde, Nazlı Ilıcak'ın uzun süredir yurtdışında yaşayan oğlu Mehmet Ali Ilıcak'ın da bulunduğu görüldü.
Kutan ve beraberindeki heyet, ABD Dışişleri Bakan Yardımcıları Marc Grossman, Harold Hongju Koh ve Dışişleri Bakanlığı'nın din işleri özel temsilcisi Robert Seiple ile bir araya gelecek. Kutan ayrıca, gezisinin ikinci durağı olan New York'ta, aralarında Musevi temsilcilerin de olduğu çevrelerle bir araya gelecek.
ÖNCEKİ HABER

Depremzede çocuklar için

SONRAKİ HABER

Bahçeli'nin derdi devletin esenliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...