31 Ekim 1999 22:00

Kış yiyecekleri el yakıyor

Kış aylarının yaklaşmasıyla bu mevsimde daha fazla tüketilen bakliyat ve şarküteri ürünlerinin toptan fiyatlarında hareketlilik başladı.

Paylaş
Kış yiyecekleri el yakıyor
Kış aylarının yaklaşmasıyla bu mevsimde daha fazla tüketilen bakliyat ve şarküteri ürünlerinin toptan fiyatlarında hareketlilik başladı. Bir ay önce ortalama 250-350 bin liradan satılan nohutun fiyatı 360-450 bin liraya yükselirken, bu ürünün fiyatındaki ortalama değişim yüzde 35'i buldu.
Anadolu Ajansı muhabirinin GİMAT'taki toptan satıcılar ve Ankara Ticaret Borsası fiyatlarını baz alarak yaptığı hesaplamaya göre, son bir ayda fiyatında en fazla artış yaşanan ürünlerden biri de yüzde 22.2'lik ortalama yükseliş ile kırmızı mercimek oldu.
Kırmızı mercimeğin bir ay önce yaklaşık 263-400 bin lira arasında değişen toptan fiyatı 400-410 bin liraya çıktı. Kışın daha fazla tüketilen şarküteri ürünlerinden pastırmanın kilo fiyatı bir ay önce 4 milyon 400 bin-5 milyon lira arasında değişirken, bugün için 4 milyon 700 bin-6 milyon 500 bin lira arasında alıcı buluyor. Pastırmanın filyatındaki ortalama değişim yüzde 19.1. Helva, pirinç, kavurma, sucuk ve salam da söz konusu dönemde fiyatı artan ürünler olarak göze çarparken, bulgur ve kuru fasulyenin toptan fiyatındaki artış düşük düzeyde kaldı. Makarnanın toptan fiyatında ise küçük çaplı da olsa gerileme yaşandı.
ÖNCEKİ HABER

Asgari ücrette ikinci raund

SONRAKİ HABER

'Evcil'in arkasında devleti yönetenler var'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...